От вирусната инфекция, която продължава да се разпространява по света

...
От вирусната инфекция, която продължава да се разпространява по света
Коментари Харесай

Какви ползи донесе коронавирусът?

От вирусната зараза, която продължава да се популяризира по света починаха повече от 2600 души. Китай понася колосални стопански и репутационни загуби.  Епидемията нанесе вреди на туризма, бизнеса и докара до изолираност на страната. Населението на планетата е на границата на суматохата. Но се оказва, че разпространяването на вируса докара и до непредвидени позитивни последствия. Ето кои са те.
Нови познания за битката с болестите 
Как ще завърши епидемията и с колко жертви към този момент не е допустимо да се каже. Експертите от Световната банка и Световната здравна организация считат, че светът е в заплаха. В хода на възходящата нервност звучат здравомислещи гласове. Така професорът от Хамбургският университет Томас Штаубхаар,  специализирал в региона на стопанската система на държавното стопанство и интернационалните връзки декларира пред Die Welt,  че като цяло ковид ще донесе повече изгоди, в сравнение с злощастие. Напълно допустимо е в търсенето на средства за влияние върху ковид хората да придобият нови познания, които ще могат да бъдат прилагани в битката с пандемиите, епидемиите и заболяванията. Както демонстрира предишния опит би трябвало да се чака, че данните, получени в битката с този вирус по-късно на друго място може да спасят животи, да предотвратяват инфекции и да вършат хората по-активни и продуктивни.
Профилактика на грипа
Според съветския доктор Александър Мясников шумът към ковид ще докара до това, че хората ще отделят повече внимание на ограниченията за профилактика и това ще им помогне да се предпазят от други инфекции. Сега хората по-често си мият ръцете и носят маски.
Екологичният резултат
Епидемията от ковид докара до внезапно намаление на деловата и индустриалната интензивност в цялостен Китай. Много предприятия бяха затворени, чиновниците пуснати в неопределен отпуск. Търсенето на въглища и петрол понижа, което се отрази на размерите на нездравословните излъчвания в атмосферата. Те също понижават. До този извод стигнаха учените от финландския център за проучвания в региона на енергетиката и чистия въздух. В хода на работата си те са анализирали няколко стопански и екологични индикатори. Изгарянето на въглища в електроцентралите на Китай е в своя най-малко за последните четири години. Преработката на петрол в заводите е на най-малко от 2015 година насам. Същото се отнася и за топенето на стомана. Освен това размерът на вътрешните авиополети е намалял със 70%.
Като цяло спадът в основните браншове на китайската индустрия се прави оценка сред 15 и 40%. Но няма неприятно без положително - за последните две седмици отделянето на въглероден диоксид в Китай е намалял с една четвърт, а този  на азотен диоксид с 36% спрямо аналогични а интервал от 2019 година.
Actualno.com следи за вас разпространяването на ковид и ограниченията за сигурност у нас в Live блог.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР