От Vingroup твърдят, че е групата е започнала да работи

...
От Vingroup твърдят, че е групата е започнала да работи
Коментари Харесай

Виетнам започва производство на собствена марка автомобили

От Vingroup настояват, че е групата е почнала да работи върху плана доскоро повече от година и е вложила в него 3.5 милиарда $.

Още по тематиката
Мъск подписа съглашение със SEC, само че още е уязвим към частни искове

Дговорените санкции от по 20 млн. $ за Мъск и Tesla може да насърчат други каузи против милиардера
1 окт 2018
Канада се причислява към новото комерсиално съглашение сред Съединени американски щати и Мексико

Това слага завършек на месеци неустановеност за бъдещето на една от най-големите зони за свободна търговия в света
1 окт 2018
Китай присвоява технологии на американски компании

Тактиките на Пекин включват напън върху американските сътрудници в взаимни инициативи
1 окт 2018
Един месец до АUTOMOTIVE FORUM & EXPO – събитието на годината за автомобилната промишленост

Мащабното събитие, отдадено на следпродажбения сервиз и автомобилните технологии, ще се организира от 18 до 21 октомври в Интер Експо Център
1 окт 2018 Виетнам залага на автомобилното произвеждане във времена, в които фирмите в бранша се сблъскват с по-ниски облаги поради конкуренцията на огромните софтуерни компании. Това обаче е късмет за страната да развие стопанската система си и да се стреми да доближи равнището на Япония и Южна Корея, написа Reuters.

Бързи и гневни

VinFast, част от най-големия конгломерат във Виетнам - Vingroup, се обрисува да се трансформира в първия народен производител на коли в страната. Първите му модели ще са налични през август 2019 година " Къде другаде по света можеш да направиш сходно нещо толкоз бързо? ", споделя Шон Калвърт, вицепрезидент по производството във VinFast, който има поради постигнатия прогрес. Преди на мястото на фабриката е имало само море.

Новият цех на компанията е ситуиран върху острови в северния пристанищен град Хайфонг. Там ще бъдат направени и плануваните два модела. За начало VinFast ще разполага с потенциал, който ще разрешава на компанията да създава 250 хиляди автомобила годишно през идващите пет години. Това се равнява на 92% от всички коли, продавани във Виетнам за предходната година, съгласно данните на Асоциацията на производителите на коли във Виетнам (VAMA).

От Vingroup настояват, че е групата е почнала да работи върху плана за VinFast доскоро повече от година и е отделила към 3.5 милиарда $ за него. " Благодарение на нас вътрешният пазар на коли се разраства, тъй че сме твърдо решени да спечелим тук първото място ", сподели изпълнителният шеф Джим Делука във връзка почналото автомобилно ревю в Париж. По време на форума VinFast би трябвало да показа и първите си непознати пазари, на които ще стартира продажби.

" Целта ни обаче е да се разтеглим както в границите на Асоциацията на страните от Югоизточна Азия (АСЕАН), по този начин и отвън нея ", прибавя той. Повечето коли, продавани във Виетнам, са от задгранични марки. Напоследък посредством редица съглашения за свободна търговия митата бяха понижени, а това отваря пазара. Също по този начин тази година АСЕАН анулира налога от 30% върху вносните коли от други страни.

Също и електрически скутери

Vingroup към този момент господства на пазара на недвижими парцели във Виетнам с Vinhomes, навлязла е и в опазването на здравето с Vinmec, ръководи верига от супермаркети - Vinmart, и има съществено наличие на туристическия пазар посредством Vinpearl.

" Вероятно има 4 млн. консуматори през днешния ден, които са свързани с Vingroup по един или различен метод. Това е голяма и амбициозна марка. Клиентите ѝ са подготвени за новия артикул, а точно VinFast ", споделя Делука.

В страна, в която мотоциклети се срещат на всяка улица, VinFast ще създава 250 хиляди електрически скутера годишно, както и същата численост коли. Амбициозната ѝ индустриална цел е да ги усили до 1 млн. броя годишно настрана за двете категории.

VinFast е почнала да създава и проект за произвеждане на електрически акумулатори с немската EDAG Engineering. " От позиция на инфраструктурата е доста по-лесно да зареждаш скутер, в сравнение с автомобил ", счита Делука.

Бързото развиване на плана значително се дължи на партньорските връзки на компанията. Първите два модела на VinFast - SUV и дребен седан, се вършат върху шаси на BMW. Компонентите се проектират от канадската компания Magna Steyr, до момента в който за дизайна се разчита на италианската къща Pininfarina.

" Това ни дава опция да се развиваме доста бързо и най-после продуктът да е друг и 100% наш. Автомобилите ни няма да наподобяват като другите транспортни средства, които може да забележим по улицата ", изяснява Делука.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР