От Vesti.bg ни разказват за най-известните жени, които са били

...
От Vesti.bg ни разказват за най-известните жени, които са били
Коментари Харесай

Кои са най-прочутите „вещици“ в историята

От Vesti.bg ни описват за най-известните дами, които са били упрекнати във вещерство, и процесите против тях.

Ловът на вещици в Салем е може би един от най-прочутите в историята на човечеството. Той приключва с убийството на 22 жертви , които след безчовечен изтезания губят живота си.

Всичко стартира напролет на 1692 година в Салем, щата Масачузец, когато две от девойките в града стартират да се държат необичайно: имат празни погледи и неконтролируеми реакции.

И откакто локалният доктор не съумява да им сложи диагноза, една от локалните робини от африкански генезис е помолена да ги изцери с шаманска процедура. Тя освен се увенчава с крах, само че и с всеобща неуравновесеност из цялото обитаемо място .

Тъй като предходната година е имало загуба на реколтата, хората вземат решение, че в това са забъркани вещици . Така в селото идват църковни следователи, а робинята, евентуално поради изтезания, „ издава “ няколко души, от своя страна те показват други…

А историците допускат, че с цел да отмъстят на хора, които не харесват, в допълнение други поданици на Салем свидетелствали, че съседите им правили демонски практики.

Едни са убивани с камъни, други по време на изтезания, а трети са обесени. Над 100 души са в пандиза.
 image2_16x9.png Вирусите са тук, а подготвени ли сме за тях? На фокус
Ловът на вещици продължава и идната година. През пролетта на 1693 година локален просветител взема решение да се свърже с губернатора на щата за неуместните каузи, които се водят в Салем. Властите преразглеждат протичащото се и оживелите са освободени от пандиза.

По-късно някои от „ очевидците “ се извиняват на жертвите си – които към този момент не са сред живите и признават, че показанията им са били неистина .

Властите смъкват посмъртно присъдите на 22-те жертви от Салем, като в последна сметка съгласно историците, ловът на вещици може да е бил почистване на сметки сред съселяни .

А кои са останалите именити „ вещици “ в историята, вижте в галерията ни >>>
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР