От векове туршиите се считат за здравословна храна. Според легендите

...
От векове туршиите се считат за здравословна храна. Според легендите
Коментари Харесай

Сокът от кисели краставички помага по 7 начина на тялото ни

От епохи туршиите се смятат за здравословна храна. Според легендите Клеопатра ги е включвала в диетата си, а Юлий Цезар е давал туршия на бойците от армията за повече сила. Но за какво сок ок кисели краставички? Може би няма да повярвате, че сокът, който нормално изхвърляте, е доста потребен. Сокът е главно саламурен разтвор и е богат на елетролити, антиоксиданти и хранителни субстанции. Ето 7 аргументи да не изхвърляте сока от кисели крастивички:
1. Подходящ за пиянство преди и след тренировки
Хора, които постоянно спортуват, постоянно одобряват сок от кисели краставички. По време на физическо натоварване, тялото губи главно натрий и калий при потене и се нуждае от поддържане на електролитния баланс. В сока са съдържа оцет и калциев хлорид, които оказват помощ калият и натрият да се усвояват по-лесно от тялото.
Сокът съдържа огромно количество киселини, по тази причина избягвайте да го пиете на гладно, с цел да нямате проблеми със стомаха.
2. Предотвратява мускулни конвулсии
Друга причина, заради която спортистите обичат тази напитка, е тъй като оказва помощ да се предпазите от мускулни конвулсии. Освен че хидратира тялото след подготовка, облекчава спазмите.
 Тайната на съвършените кисели краставички е разкрита Тайната на съвършените кисели краставички е разкрита
Едва ли има българин, който да не обича да похапва кисели краставички от буркан. Ако вие сте от феновете на домашно приготвената зимн...
3. Полезен е за храносмилането
Оцетът е ферментирала храна, а оцетът от киселите краставички е изключително потребен за храносмилането. Намалява нарасналата киселинност на стомашния сок. В сока има антиоксиданти, калций и витамин С.
4. Ефективен е при махмурлук
Познато ви е чувството… гади ви се, мощно главоболие, изгаряща жадност, свръхчувствителност към светлина и звук? Чудите се по какъв начин да се отървете от непоносимото главоболие. Чудесен избор е да пиете сок от кисели краставички. Сокът възвръща салдото на електролитите и равнището на натрия. Пийте сок от краставички и доста вода за още по-бързо възобновяване.
5. Съдържа доста антиоксиданти
 Защо болят гърдите преди менструация Защо болят гърдите преди менструация
Дамският бюст е доста прелестен, сензитивен и гальовен орган. Млечната жлеза, доста трансформира формата си през целия живот. Тя стартира д...
Сокът от крастивички е богат на витамин С и Е, основни антиоксиданти. Антиоксидантите защищават тялото от свободните радикали. Консумацията на храни, богати на антиоксиданти, е значима за цялостното ни здраве.
6. Контролира равнището на кръвната захар и оказва помощ при намаляване
Прочване на Journal of Diabetes Research демонстрира резултатите от консумация на дребни количества оцет преди ястие. Оцетът спомага за контролиране равнищата на кръвната захар след ястие при хора с диабет вид 2. Приемането на оцет всеки ден подкрепя загубата на тегло. След изследване е открито, че участници, които употребяват към 20 г оцет всеки ден в продължение на 12 седмици, губят доста повече тегло от други участници, които не употребяват оцет при идентичен хранителен режим.
7. Облекчава болките преди менструация
Както и при физическите извършения, сокът спомага за хидратиране на тялото и облекчение на мускулните конвулсии. Жени, които употребяват сок от краставички, изпитват по-малка потребност да употребяват солени храни, което постоянно се случва в интервала преди менструация.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР