От векове два въпроса мъчат хората по света – родил

От векове два въпроса мъчат хората по света – родил ...

Родил ли се е вече Лъже Месията?.


От векове два въпроса мъчат хората по света – родил ли се е вече Лъже Месията и ако "да" – кой е той?, питат  Миглена Георгиева в своя филм, излъчен по Bulgaria ON AIR.

Теолозите са единодушни, че без значение кога и къде ще се появи Антихриста, той ще изкушава. Неговата основна цел ще е завладяването на човешките души. Затова ще направи всичко възможно да получи доверието на хората, за да ги поведе след себе си.

Без появата му няма как да се стигне и до идването на истинския Спасител. В Библията не е посочен конкретен ден, в който това ще се случи, но религиозният свят вярва и го очаква.

За християните и мюсюлманите той е Иисус Христос и те очакват повторното му идване на земята. А според евреите никой няма да знае кой е Месията или Машиаха, докато Господ не го изпрати на земята. Когато това време наближи, първи ще се появи пророк Илия или Елияу за да извести, че Спасителят идва.

В трите големи монотеистични религии се вярва, че няма да има край на света, но хората ще се явят пред Страшния съд. По време на това събитие всички – и живи, и умрели ще се явят пред Истинския Месия, за да получат справедлива присъда за действията си.

Тогава ще настъпи нова вселена, в която вече няма да има смърт. Според постъпките си хората ще бъдат разделени на добри и лоши. Едните ще живеят във вечна радост, а другите във вечни мъки. Отговорността за мислите и делата ни сега е само наша. А дали ще повярваме в това – е въпрос на личен избор.

Вижте целия филм на Миглена Георгиева във видеото.
По публикацията работи: Павел Гълъбов

Източник: dnes.bg