От век и половина това е първият ден на Св.

...
От век и половина това е първият ден на Св.
Коментари Харесай

Фандъкова: Получавам стотици молби от деца – „Искаме пак на училище“

„ От век и половина това е първият ден на Св. Св. Кирил и Методий, който София няма да посрещне с тържествено шествие на деца и учители. „ Царя “ през днешния ден няма да е огласен от учебните оркестри. А тук, на паметника на Светите братя, няма да чуем „ Върви, народе възродени “ от хора на музикалното учебно заведение. Последните месеци на физическа отдалеченост ни демонстрираха по нов метод, че близостта и нашата заедност са в езика. И в думите са силата, грижата, свободата и съзиданието “, споделя кметът на София.

Тя напомня, че и този януари по традиция е получила хиляди известия от възпитаници, които са желали по-дълга почивка – с пояснения, хитрини и занимателни закани.

„ В последния месец обаче се случи непредвиденото. Стотици молби - „ Искаме отново на учебно заведение. Вече не е смешно “, ми написа Никол. И учебното заведение се трансформира в предпочитание, тъй като то е общественост от другарства, надпревари, желания и фантазии. Както написа Пенчо Славейков „ би трябвало да се отдалечи човек от това, що обича, с цел да усети силата на своята любов “. И когато се отделихме от сцената на театрите, кината, концертни зали, библиотеките и университетските аудитории, видяхме, че духовността е мощ, която се претърпява дружно “, акцентира тя.

Нашата словесност е най-силното оръжие в одобряването ни като страна. Тя е знамето на нашата самостоятелност, което в никакъв случай не пада, безапелационна е Фандъкова.

„ Аз зная буквите и животът със знанието е добър “ – това ни споделят „ Аз, Буки, Веди, Глаголи, Добро, Есть “. Азбуката ни е роман за грамотността, за мощта на знанието и силата на един народ, който ще пребъде. Честит празник на словото и съзиданието! “, обръща се кметът на София.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР