Oт вчера врачани загубиха възможността да бъдат информирани за ситуацията

...
Oт вчера врачани загубиха възможността да бъдат информирани за ситуацията
Коментари Харесай

На кого пречеше инж. Георги Караиванов от РИОСВ Враца?

Oт през вчерашния ден врачани изгубиха опцията да бъдат осведомени за обстановката със 110–тте тона серовъглерод, които стоят на предпазване в базата на „ Камибо “ ООД. Регионална инспекция за опазване на околната среда промени щатното си разписание и разгласи, че не се нуждае от специалиста Георги Караиванов. 
Според него, това редуциране, точно на неговата служба, не е взето независимо от шефа на Регионална инспекция за опазване на околната среда, а е подбудено от висшестояща инстанция , чиято вода специалистът мъти, давайки публичност пред обществеността за заплахата от серовъглерода. Караиванов беше ръководител на Междуведомствената комисия, която наблюдаваше серовъглерода на територията на компания „ Камибо “, който бе артикул от някогашния химически комбинат „ Химко “.
Опасният серовъглерод се съхранява в басейни, ситуирани на територията на компания " Камибо “ и от месец има рискови промени в киселинността си – PH -3, което демонстрира, че киселинният разтвор разяжда металните тръби и се просмуква в почвата. 16 месеца се водят уклончиви договаряния за неизпълнени наставления от май 2018 година с Междуведомствената комисия и компанията. Пишат се актове за тези неизпълнени наставления, те към този момент са за близо 40 хиляди лева И когато сякаш към този момент оставаха 11 дни до влизането на компанията „ Балкан запас “, която щеше да извози серовъглерода ( било загадка къде), Георги Караиванов получава новината, че е скъсен. Два дни преди този момент той оповести пред медиите, че ще продължи да изисква акредитацията на компания „ Балкан запас “  за това дали има документ да реалокира серовъглерода. Което, както ни бе обяснено неведнъж, е комплициран развой и изисква време и специфична логистика.
Според осведомени, събитията със съкращението на Георги Караиванов потвърждават единствено, че казусът с рисковото вещество няма да бъде решен скоро и освен това – че някой се пробва да заглуши истината за бързото му премахване от територията на Враца.
Инж. Караиванов ще търси правата си в съда. „ Мислех, че ще ме уволнят, само че след това, откакто се реши проблема и нещата позатихнат. Сега ме вадят от играта “, показа той.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР