От вчера в Швейцария вече е в сила законодателство, което

...
От вчера в Швейцария вече е в сила законодателство, което
Коментари Харесай

Швейцария регистрира първия гей брак

От през вчерашния ден в Швейцария към този момент е в действие законодателство, което легализира сключването на еднополови бракове. Това е казус в историята на страната.

Законодателството бе въведено след провеждането на референдум.

Първата двойка, която записва брак, са Елин и Лора. Преди 19 години те сключили гражданско партньорство, което е законно за еднополовите двойки в Швейцария от 2007 година

" Това е невероятна наслада, прелестен миг, който ще бъде записан в историческите книги ", сподели Лора след церемонията.

До началото на юли консервативната Швейцария с 8,5 милиона поданици беше измежду дребното страни в Западна Европа, които не легализираха еднополовите бракове, по образеца на Гърция, Италия, Андора, Монако и Сан Марино.

През септември 2021 година повече от 64% от швейцарците утвърдиха самодейността „ Брак за всички “ с съвсем две трети от гласовете, което направи Швейцария една от последните страни в Западна Европа, легализирала еднополовите бракове.

От влизането в действие на закона за гражданското партньорство през 2007 година еднополовите двойки имат съвсем същите права като хетеросексуалните двойки.

Новото законодателство дава опция на гей двойките да осиновяват деца. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР