От вчера пред Министерския съвет започна протест на майките на

...
От вчера пред Министерския съвет започна протест на майките на
Коментари Харесай

Лидерите на Обединени патриоти се събират днес, за да обсъдят ситуацията около Валери Симеонов

От през вчерашния ден пред Министерския съвет стартира митинг на майките на деца с увреждания с искане на оставката на вицепремиера Валери Симеонов. Те са афектирани от негово изявление, в което ги назовава "кресливи дами " с "уж заболели деца ".

От "Атака " към този момент смъкнаха политическото доверие от Симеонов и настояха различен от патриотичната коалиция да заеме неговия пост.

От "Атака " първо желаеха да бъде призован Коалиционният съвет на двете ръководещи обединения - ГЕРБ и "Обединени патриоти ", на който да бъде прегледан въпросът за оставката на вицепремиера Валери Симеонов, само че отсъствието на министър-председателя Бойко Борисов не разреши провеждането му. Междувременно самият Симеонов отхвърли да се отдръпна и получи поддръжката на работодателските организации. Вчера в късния следобяд един от съпредседателите на патриотите - вицепремиерът Красимир Каракачанов разгласи пред медиите, че е изпратил предложения до двамата си сътрудници за Коалиционен съвет. "Каквото имам да кажа, там ще го кажа. След което към този момент ще го кажа и на вас. ", съобщи Каракачанов.

От "Атака " обаче още се двоумят дали да се отзоват на поканата.

Зам.-председателят на партията Десислав Чуколов разяснява пред "Хоризонт " по БНР следното: "На мен не ми се сяда на една маса с този господин. Доста ще помисля дали да отида. Понякога би трябвало да се вършат взаимни отстъпки, само че мисля, че този път този компромис няма да го направя. Трябва да се мисли действително в действителност по какъв начин да се направи по този начин, че това държавно управление да не падне поради този господин. ", разясни Чуколов.

От НФСБ пък се готвят да възобновят въпроса за оставката на Волен Сидеров като ръководител на парламентарната група на патриотите поради обидни квалификации към Валери Симеонов.

От 17:30 часа майките на деца с увреждания още веднъж се събират на митинг пред Министерски съвет.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР