“От вчера кредитите на Българската банка за развитие са много

...
“От вчера кредитите на Българската банка за развитие са много
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: От години твърдим, че Борисов превърна ББР в банка на олигарсите

“От през вчерашния ден заемите на Българската банка за развиване са доста коментирани и забавни. И тъй като в последно време водачи на новопоявили се партии се упражняват на гърба на Българска социалистическа партия, назовават ни беззъба съпротива и манипулират публичното мнение, ще напомня следното отпреди повече от година:

“Уважаеми българи, до момента в който ви облъчват с ежедневни пиар акции, ръководещите ще не престават да крадат вашите пари. Използват рецесията и страховете ви за далавери.

И маскират грабежа като антикризисни ограничения. Една от тях е увеличение капитала на държавната банка за развиване със 700 млн., които “уж” ще оказват помощ на дребния и междинен бизнес. Но банката финансира със 75 млн. колекторска компания с доходи от 2000 лева годишно.

Сигурна съм, че това е принос в международната икономическа просвета и практика- с антикризисна мярка за помощ на стопанската система да наливаш пари във компания за събиране на заеми. През годините, откогато съществува, ББР се трансформира от банка на дребния бизнес в банка на олигарсите. Държавният запас, т.е. вашите пари се изливат в техните джобове под вещото “управление” на Борисов.

Как би трябвало да стане?

Алтернативата е: слагане предел на заема за една фирма- да вземем за пример един милион (след диалози с дребния и междинен бизнес какъв предел би им бил полезен).

Определяне на критерии за кандидатстване единствено за дребен и междинен бизнес и единствено за БЪЛГАРСКО ПРОИЗВОДСТВО. В целия свят сега виновните държавници подтикват националните си стопански системи. Неслучайно и Европейската комисия промени критериите за държавна помощ.

Сега е най-удобният миг да се влага в българското, родното. Стига да искаш да правиш стопанска система, а не спекулация.”

И най-после да попитам критиците на Българска социалистическа партия - вие къде бяхте тогава? Сега, когато режимът на Борисов е свален, е елементарно да си герой против него. Когато беше мъчно, единствено Българска социалистическа партия се бореше с него, до момента в който други му правеха рабски изявленията или заемаха топли държавни служби.

И още един въпрос - каква е позицията на основния кандидат да ръководи Има Такъв Народ за проверка на ББР?”

Това написа във Facebook пост ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. Тя напомни, че Българска социалистическа партия първа алармира от години за непозволените процеси в Българската банка за развиване. Нинова напомни нейно изявление от предходната година, в което предлага съответни ограничения за поддръжка на дребния и междинен бизнес от страна на банката.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР