От вчера ковид отделение отвори врати в болницата в Девня.

...
От вчера ковид отделение отвори врати в болницата в Девня.
Коментари Харесай

Болницата в Девня отвори ковид отделение с подкрепата на Фонда за солидарност на Група Солвей

 От през вчерашния ден коронавирус поделение отвори порти в болничното заведение в Девня. През последните месеци България е мощно наранена от втората вълна на COVID-19. Голямата нужда от спомагателни болнични и медицински запаси за Варненския район беше доказана от регионалния шеф на Варна, Стоян Пасев.

Община Девня беше помолена за помощ, като за тази цел обезпечи профилирано поделение в Девненската болница, само че то имаше потребност от цялостен ремонт, ново съоръжение и медицински личен състав, който да поставя грижи за пациентите с ковид. 

" Имайки поради спешността на обстановката, с целия екип в Девня, започнахме да работим по този провокационен план, като в същото време потърсихме поддръжката на локалния бизнес “, разяснява кмета на Девня Свилен Шитов.

Проектът, в интерес на локалната общественост от област Варна, стана действителност с ангажираност от страна на Фонда за взаимност на Група Солвей. Спирос Номикос, общоприет управител на Солвей за България, разяснява:

" Добрите връзки на съдействие сред Община Девня и завода за калцинирана сода, част от Група Солвей, ни мотивираха да потърсим метод и да дадем своя принос към този значим план за Варненския район. “  

Дарението от Фонда за взаимност на Група Солвей, в размер на 180 000 лева, покрива разноските на отделението за хонорари на 18 души медицински личен състав за 3 месеца, вложения в здравна инсталация, като уред за рентген, кислородни апарати и друго съоръжение, както и ремонт и обзавеждане на пространствата. Съвместните старания доведоха до сполучливата реализация на плана в границите на по-малко от месец.

" Благодарение на положените старания и всеотдайната работа на екипа по плана в Девня, успяхме да отговорим на условията за негативно време. Вече разполагаме с добре оборудвано и работещо коронавирус поделение, готово да приема пациенти от Варненска област. Значителната помощ от Фонда способства значително за по-бързата реализация на плана. “, сподели кмета на Девня, Свилен Шитов, при завършването на плана.

Фондът за взаимност на Група Солвей се ръководи от самостоятелната, реномирана Фондация Крал Бодуен, огромна белгийска организация в поддръжка на планове и физически лица, ангажирана с построяването на по-добро общество в международен мащаб. От началото на рецесията с COVID-19, шефове, висши мениджъри, акционери и чиновници на Група Солвей, вършат свои персонални доброволни вноски във Фонда за взаимност. Ресурсите на Фонда са главно предопределени за подкрепяне на тежко потърпевши от КОВИД рецесията сътрудници в целия свят и за други специфични  случаи, свързани с COVID-19 в техните общности, в които има незабавна потребност от поддръжка, като този план в Девня.

В тази невиждана рецесия, Група Солвей, чрез Фонда за взаимност, подава ръка и се свързва с хората в Девня. Отговорността към обществото, отдадеността към другите, солидарността, напредъкът постоянно са били водещи полезности за Група Солвей в нейната над 150 годишна история. Поредният сполучлив план с Община Девня, затвърждава решимостта на Солвей да извършва стабилно своята роля на виновен към обществото бизнес.  

Свилен Шитов и Спирос Номикос изричат в задатък благодарностите си към целия медицински екип на коронавирус отделението за тяхната всеотдайна работа и пожелават бързо възобновяване на всички пациенти.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР