От вчера има табела, която предупреждава за завишената радиация в

...
От вчера има табела, която предупреждава за завишената радиация в
Коментари Харесай

Замериха отново радиацията на опасния роден, красив плаж, лекар с важно предупреждение към всички там!

От през вчерашния ден има табела, която предизвестява за повишената радиация в залива Вромос край Черноморец. Не всички къмпингуващи се опасяват от нея.

Директорът на районната здравна ревизия.

" Винаги през годините обвързване по закон е да се правят инспекции - както на почвата, пясъка и водата, по този начин и на радиационния декор на плажа. Над почвата и плажната линия радиационния декор е повишен 2-3 пъти ", съобщи шефът на районната здравна ревизия.

При замреване на място тази заран стойностите са 0,34-0,36. Това значи, че към 2-3 пъти е по висока радиацията спрямо останалите плажове. " Рисковете могат да бъдат огромни и да се стигне до болестотворни положения на организма. Престой повече от една - две седмици при такива стойности, може да засегне хората. Трябва да се внимава за доста добра хигиена и да не се гълтам песъчинки ", съобщи доктор пред " Събуди се ".

" Сега малко се тормозя, като разбрах за радиацията, само че не доста. Ще съблюдаваме висока персонална хигиена. За първи път идваме тук. Препоръчаха ни го другари. Ще си сменя почивката. До няколко часа ще отидем на друго място със фамилията ми ", съобщи един от къмпингуващите на плажа.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР