От Възраждане ще отправят покани към всяка една от партиите

...
От Възраждане ще отправят покани към всяка една от партиите
Коментари Харесай

Възраждане кани парламентарните партии на разговори за еврозоната

От " Възраждане ” ще насочат предложения към всяка една от партиите в Народното събрание за диалози по тематиката за присъединението на България към еврозоната. Това разгласи ръководителят на партията Костадин Костадинов. " Предлагаме обществен диалог ”, добави той и изиска референдум, в случай че ръководещите упорстват да се влезе в еврозоната, съобщи Нова т.

С оглед обстановката в света и растящата инфлация, водачът на " Възраждане ” е на мнение, че решението е да се спрат всевъзможни дейности в посока влизане на България в еврозоната. " Очевидно е, че датата 1 януари 2024 година не е постижима. Ние не отговаряме на някои съществени критерии - преди всичко е инфлационният ”, добави той.

България би трябвало да резервира своята валута, настоя Костадинов, който дружно с парламентарната си група организира среща с шефа на Българска народна банка Димитър Радев.

" Ние сме отправили покана към проф. Стив Ханке за привикване на кръгла маса в България по тематиката. За страдание, липсва обществен спор по въпроса. Искахме да се срещнем с разбора, който към този момент трябваше да е направен - за изгодите и вредите от влизането на страната ни в еврозоната. Доколкото разбрахме, е подготвен. Кога ще бъде разгласен и обществено наличен - Радев не съумя да се ангажира ”, добави той.

 Снимка: БГНЕС
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР