От Възраждане няма да подкрепят проекторешениетоКомисията по отбрана прие Проект

...
От Възраждане няма да подкрепят проекторешениетоКомисията по отбрана прие Проект
Коментари Харесай

Комисията по отбрана одобри закупуването на втора партида изтребители Ф-16

От „ Възраждане ” няма да поддържат проекторешението

Комисията по защита одобри Проект на решение за приемане на Проект за капиталов разход „ Придобиване на нов вид военен аероплан ” – втори стадий, заяви БГНЕС.

Депутатът Георги Георгиев от „ Продължаваме промяната “ съобщи, че приема за безусловно наложително осъществяването на плана. Условието на Политическа партия е да бъде записано, че заплащанията не би трябвало да не престават, в случай че има още закъснение, както по време на осъществяването на първия стадий от плана, изясни той.

Ивайло Мирчев от „ Демократична България “ изясни, че неговата парламентарна група ще поддържа и в зала плана. Той е безапелационен, че F-16 не българското общество и политически хайлайф са в дълг към българската войска и единствено закупуването на осем самолета са задоволителни, а би трябвало да се създадат доста по-сериозни стъпки за нейното модернизиране.

От „ Възраждане ” няма да поддържат плана за втора партида изтребители Ф-16. Николай Дренчев запита кое постанова да даваме близо 3 милиарда с Данък добавена стойност на фона на ситуацията в България.

Разходите за придобиването на нови 8 самолета са съсредоточени в границите на 10 години. „ Това, което ще придобием е въоръжение въздух-земя и въздух-въздух, за разлика от първия контракт, в който беше включено единствено въздух-въздух и то не за всички самолети. С втория контракт се получават и тези качества и това е и повода да наподобява цената по-висока “, изясни служебният министър на защитата Димитър Стоянов.

Проектът първо би трябвало да бъде гласуван в Народното събрание, по-късно договорът да бъде вкаран в Министерския съвет, защото е интернационален, от Министерски съвет с предложение на решение още веднъж би трябвало да влезе в Народно събрание.

„ Сроковете са доста сгъстени, уповавам се да успеем до 15 декември “, добави военният министър Димитър Стоянов.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР