От Възраждане изнесоха силно смущаваща информация, касаеща заместник-кмета по образование

...
От Възраждане изнесоха силно смущаваща информация, касаеща заместник-кмета по образование
Коментари Харесай

Възраждане: Обитава ли зам-кмета на София Тодор Чобанов незаконна къща и с какви средства я е построил?

От Възраждане изнесоха мощно смущаваща информация, касаеща заместник-кмета по обучение и просвета на Столична община – Тодор Чобанов, обвързвана с имотното му положение и отговорности в изключително огромни размери към бюджета на София, които същия най-вероятно дължи, само че досега, по този начин и не е платил.



От партията на Костадин Костадинов обясниха, че са получили информация за новопостроена къща, намираща се в кв. „ Мусагеница”, в затворен и охраняван комплекс, благосъстоятелност на Тодор Чобанов, построена със средства с неуточнен генезис и недекларирана пред Столична община.



Същата се намира на ул. „ Въртопо” 51 в квартала и се охранява като военна база. Строителните действия в комплекса, към момента не престават. Къщата на Чобанов обаче е населявана от зам.-кмета и фамилията му, които наподобява изобщо не се тормозят, че това внезапно замогване на един въпреки и почитан, само че общински служител е наймалкото подозрително и повдигащо много въпроси.



Същите ги зададоха от щаба на претендента на Възраждане за кмет на София – Николай Дренчев: „ В самото начало, дано да бъде ясно, ние не споделяме, че има нещо неправилно в това човек да си построи къща, по принцип. Въпросът е, по какъв начин се случва това, законно ли е!? В съответния случай, ние имаме следните няколко въпроса. Първо, с какви средства е издигната тази къща? При нас има специалисти по въпроса и те са безапелационни, че въпросната сграда, в този квартал и с всички разноски по нея, не може да бъде издигната за по-малко от 600-700 хиляди лв.. Как един общински служител, със заплата, малко над две хиляди лв., съумява да спести за подобен величествен градеж? Второ, тази сграда законна ли е въобще? Питаме, тъй като същата изобщо не попада в кадастралния проект на София, което значи, че не е заявена и пред Столична община, т.е. жителите й не заплащат налози. Допустимо ли е, един зам.-кмет да живее в противозаконна къща, съвсем като ромите във Факултето и Баталова воденица и по-късно да изисква спазването на законите и общинските регламенти? Трето, за какво е по този начин охраняван този комплекс, от какво се крие Тодор Чобанов? Знаете ли да вземем за пример, че единствено камерите, с които е опасано това място, са за към 50-60 хиляди лв.. Говорим за последно потомство охранителни средства, засичащи придвижване в диаметър 150 метра, с топлинно ориентиране и регистриращи облици в инфрачервения набор. Всичко това е безпределно подозрително, и по наше мнение, там би трябвало да влязат освен данъчните, само че и полиция, тъй като хора от квартала се съмняват, че във въпросната къща, може би се правят и избрани противозаконни дейности, свързани с културно-историческото ни завещание и иманярската мафия.”

От Възраждане обявиха, че този случай не е единственият, който се свързва с необясними имотни придобивки на хора от ръководещата партия ГЕРБ и присъдружните им Обединени патриоти, като подсетиха за „ Апартаментгейт” на Цветанов и Цецка Цачева, къщата на Борисов в Барселона и жилището на Каракачанов с петте тераси. Хората на Костадинов се зарекоха, че ще продължат да наблюдават случая, а в най-скоро време, ще се извърнат и към виновните институции, с формален сигнал.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР