От Възраждане“ излязоха с позиция, че няма да допуснат преместването

...
От Възраждане“ излязоха с позиция, че няма да допуснат преместването
Коментари Харесай

„Възраждане“ се закани, че няма да допусне преместването на МОЧА

От „ Възраждане “ излязоха с позиция, че няма да позволен преместването на Паметника на Съветската войска, съобщи Дарик.

В известието на партията се споделя, че промяната на собствеността наПаметника на Съветската войска основава причина за неговото пренасяне.Промяната стана с решение на Министерски съвет от през днешния ден,с което собствеността на паметника от обществена държавна благосъстоятелност към този момент е частна държавна благосъстоятелност, а настояването е импортирано от регионалния шеф на София–град.

Според „ Възраждане “,темата с паметника разединява българското общество, като се застъпват за признака на руската окупация: " сред нашите сънародници,които държат да пазим и помним историческото си минало, и въпреки това - нашите сънародници, които са употребявани от политиците на посолството, конфигурирани в българския парламент, с цел да унищожат всички следи от българската история и да ни обезличат като нация ".

От партията акцентират, чеевентуалното унищожаване на Паметника на Съветската войска нарушава конвенция сред България и Руската федерация,според която страните поемат ангажимент една към друга " да опазват паметниците си ".

От " Възраждане " се тормозят, че преместването на паметника може " да затвърди решението на Руската Федерация да разгласи България за вражеска страна ".

През март Столичният общински съвет одобри решение за преместванетона Паметника на Съветската войска от Княжеската градина и да разположи скулптурните фигури и барелефи в Музея за изкуството от интервала на социализма към Националната изложба или върху различен подобаващ терен отвън централната градска част на София.

ДнесМинистерският съвет на своето съвещание одобри решение, с което статутът на мемориален комплекс " Паметник на Съветската войска " в Княжеската градина в София се трансформира от парцел обществена държавна благосъстоятелност на парцел частна държавна благосъстоятелност.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР