От въвеждането на икономическите мерки против коронавируса икономисти предупредиха, че

...
От въвеждането на икономическите мерки против коронавируса икономисти предупредиха, че
Коментари Харесай

Въпреки негативните ефекти, в САЩ ще продължат да плащат на хората, за да стоят безработни

От въвеждането на икономическите ограничения срещу ковид икономисти предизвестиха, че те крият риск от в допълнение закъснение на стопанската система. Една от рецензиите е, че няма по какъв начин производството и заетостта да набъбнат, в случай че доста хора получават повече пари да стоят без работа, в сравнение с като работещи.

Въпреки това, до края на юли новорегистрираните безработни получаваха по 600 $ седмично по Закона CARES (Coronavirus Aid, Relief, and Economic Security) в допълнение към общоприетите компенсации за безработица. Разбира се, в предизборна година никой политик не би дръзнал да отстрани помощи, тъй че удължаването на програмата от страна на Тръмп не е изненада.

При новите условия, безработните ще получават към помощите си по 400 $ седмично, вместо по 600 $. От тях, 300 $ ще бъдат обезпечавани от федералния бюджет, а останалите 100 - от щатските финанси.
 Защо безработицата към момента е трагично тежка?
Защо безработицата към момента е трагично тежка?

Данните за предишния месец надали демонстрират действителната картинка на пазара на труда

Само че от сумата към този момент ще могат да се възползват единствено лица, които получават най-малко 100 $ месечно като помощи за безработица. Според калкулации на щатски икономисти, това ще ореже достъпа до помощите по CARES на към 6% от получателите им, на които се отпускат по по-малко от 100 $ като щатски помощи. Средната щатска помощ за безработица през юни е възлизала на 546,19 $.

Причината да има сходно условие, съгласно управляващите, е, че по този метод ще се предотвратят злоупотребите с спомагателните помощи, откакто от Федералното бюро за следствие рапортуваха, че са нарастнали случаите на кражба на идентичност след влизането в действие на CARES и евентуално откакто Програмата за отбрана на приходите (PPP) се трансформира във крушение от измами.
 Още измами за държавно финансиране: Фалирали компании получават заеми
Още измами за държавно финансиране: Фалирали компании получават заеми

Това са следващите измами с програмата за отбрана на покупателната дарба в САЩ
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР