От варненската полиция напомнят на всички граждани, които планират отсъствие

...
От варненската полиция напомнят на всички граждани, които планират отсъствие
Коментари Харесай

Варненската полиция засили присъствието си в районите, където се очаква струпване на хора


От варненската полиция припомнят на всички жители, които възнамеряват неявяване от домовете си през почивните дни, да бъдат виновни към собствеността си, да не оставят отворени порти и прозорци в домовете си, по опция да помолят близки или другари от време на време да следят жилищата им. В колите, даже и да ги напущат за малко, да не оставят чанти с документи, пари и скъпа техника (смарт телефони, преносими компютри и др), както и огромни пакети, кашони или торби. При потребност или при видяно нарушаване жителите и гостите на града могат да се обръщат към полицейските чиновници или да подават навреме сигнали на телефон 112.

През празничните и почивни дни се засилват всички участници в придвижването по пътищата и доста особено е, че всички бързат, с цел да стигнат до набелязаната цел, като от време на време не помнят, неглижират или пренебрегват разпоредбите за сигурност на пътя. ОД на Министерство на вътрешните работи – Варна обезпечава засилено полицейско наличие по основните пътни артерии, по входовете и изходите на града в дните, в които се чака засилен поток от коли от и към Варна. В петък  (20 септември) и в понеделник (23 септември) екипи на бранш " Пътна полиция “ ще дежурят на входно – изходните артерии на Варна, както и по най-натоварените извънградски пътища: Автомагистрала " Хемус “, основните пътищата Варна – Бургас и Варна - Добрич. Спазването на разпоредбите за придвижване по пътищата ще се управлява засилено и посредством потреблението на автоматизираните системи за надзор на скоростта.

По линия на пътния надзор ще се правят засилени полицейски инспекции за приложимост на алкохол и наркотични субстанции, ръководство на МПС без удостоверение за дееспособност и други.

Въвежда се възбрана за придвижване на товарни транспортни средства на 20 септември (петък) от 16:00 до 20:00 часа и на 23 септември (понеделник) от 14:00 до 20:00 часа по автомагистралите и по пътя Варна – Бургас в двете направления.

ОСНОВНИ рекомендации за безвредно придвижване по пътищата:

1) Преди пътуването прегледайте главно редовността на автомобила си! Проверете спирачната система, маслото, гумите и светлините.

2) Пътуването би трябвало да е добре планувано и е по-добре да се реализира през светлата част на денонощието! Не поставяйте авансово час за идване! Запознайте се с настоящата пътна конюнктура.

3) Бъдете виновни към себе си, фамилията си и останалите на пътя! Бъдете толерантни!

4) Не сядайте зад кормилото след приложимост на алкохол или наркотични субстанции

5) Шофирайте постоянно със съобразена скорост! Бъдете съсредоточени!

6) Винаги поставяйте защитните колани!

7) Не предоставяте автомобила си на недееспособен лидер! На дълъг път зад кормилото постоянно би трябвало да е най-опитният лидер!

8) Не губете самообладание и не предприемайте рисковани маневри! В колона постоянно се съобразявайте със скоростта на останалите. При попадане в неподвижна колона в тунел – изгасете мотора!

9) Проверете авансово за валидността на документите си, както и за незаплатени санкции по Закона за придвижване по пътищата.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР