От Варна е убитият българин в Истанбул. Простреляният се оказва

...
От Варна е убитият българин в Истанбул. Простреляният се оказва
Коментари Харесай

Варненски рецидивист е убитият в Истанбул, познат е на полицията и съда

От Варна е убитият българин в Истанбул. Простреляният се оказва с доста присъди и закононарушения, съобщи по БТВ бивш шеф на варненския затвор, който го е разпознал.

Български жител е прострелян смъртоносно при акция на локалната полиция, откакто нахлул с мачете и провокирал вълнения в заведение в града нощес, стана ясно през днешния ден. Установено е, че 32-годишният българин има няколко престъпни регистрации - за безчинство, обири и грабежи. Действието се развило към 23.30 часа в ресторант, намиращ се на ул. „ Шехит Камил Балкан “ в кв. Байрампаша – Истанбул.

``
реклама

" 23-годишен наркоман застана пред Варненския областен съд за това, че ограбил жена, като преди този момент я пребил и ослепил с едното око, излиза наяве от обява на varna24 от 27.10.2010. Хероиново подвластният Милен Бахчеванов издебнал жертвата си Марийка Т. на 15 декември м. година Жената се прибирала от банка в центъра на Варна и била до спирка на бул. " Васил Левски ", като се оглеждала, кого да попита от кое място може да хване рейс №20. Милен, който бил на спирката, предложил да й " помогне ", след което почнал да й дърпа чантата. Жената се отбранявала, само че получила мощен удар в лицето. Грозната сцена била забелязана от мъж, който бил на балкона в дома си на ул. " Подп. Калитин ". Той замерил Милен с буркан и незабавно тръгнал да го гони. В суматохата си Бахчеванов изпуснал чантата, само че съумял да избяга. После служители на реда го задържали, а очевидци го разпознали. Делото е отсрочено за нова експертиза на потърпевшата. "

" 29-годишният Милен Бахчеванов, за който е известно, че има душевен отклонения и е освободен предварително от варненския затвор, застана пред състав на Варненския областен съд през днешния ден по обвиняване в грабеж на доктор, осъществен на 27 май, съобщи кореспондент на Varna24.bg на 30.05.2017. "

Ето още изявления от медиите и информация от прокуратурата във Варна за простреляния българин през последните години: 

" По мотив предлагането на прокурора да му бъде наложена мярка за неотклонение " Задържане под стража ", с претекстът, че има предишна съдимост и е рисков, Милен се провикна: " Нямате право, аз съм болен! ". 

Малко преди този момент стана ясно, че мъжът е с ТЕЛК за няколко болести и установена 67% неработоспособност. В досието му към този момент има три присъди, а на 22 юни предходната година е освободен предварително от пандиза във Варна с излишък от 1,5 година. За лицето беше обявено, че няма непрекъснат адрес и близки, които да се грижат за него. На това подсъдимият също реагира:

" Стига нелепости, майка ми е тука, приятелите ми са тука. Моля ви господин Съдия, пуснете ме да си вървя у дома да си играя на компютъра, на никое място няма да отида ".

Адвокатът на Милен, Росен Желязков съобщи, че оставянето му в ареста било равно на " инквизиция ", като се има поради, че той е с голям брой болести. Той изиска да бъде направена медицинско-психиатрична експертиза, която да потвърди че клиентът му не е бил вменяем по време на осъщественото закононарушение. 

За Милен се знае още, че когато не си пие хапчетата става нападателен и избухлив и използва опиати. 
  
След провелото се съвещание на подсъдимия бе наложена мярка за неотклонение " Задържане под стража ", като съдията разпореди да бъде направена желаната експертиза. 

Припомняме, че в събота, 27 май 2017 година, обвиненият влезнал в незабавния кабинет на факултета по дентална медицина на Медицинския университет във Варна. Със мощ от дежурния доктор бил лишен мобилен телефон и портфейл със 190 лв.. След грабежа причинителят избягал. Задържан е по-късно от ограбения доктор и варненци, които му се притекли на помощ. Вещите и парите са върнати на ограбения доктор.
29-годишният мъж е направил грабежа в периода на условно предварителното му освобождение от пандиза, където изтърпявал наказване за същото закононарушение. Мъжът е неведнъж осъждан, наркозависим и нападателен.

Наложената мярка може да бъде обжалвана на 6 юни пред Апелативният съд във Варна.

Зверска кланица се разиграла през днешния ден във Варненския затвор, заяви " Блиц " на 08.02.2014. 27-годишен пандизчия безусловно се заклал, до момента в който протичало съботното рандеву в тюрмата. Кървавата драма се случила към 11 часа през днешния ден, когато неведнъж осъжданият Милен Бахчеванов направил опит да се самоубие.

Рецидивистът протегнал ръка на живота си, до момента в който бил в стационара. Той бил настанен там, откакто през вчерашния ден се сбил с различен пандизчия. Неясно по какви аргументи Милен сграбчил нож и почнал да се коли. Картината била ужасяваща, довериха очевидци на изнасянето на самозаклалия се Бахчеванов. По думите им, от шията му шуртяла кръв, а той целия бил плувнал в нея.

Линейка на „ Бърза помощ ” незабавно откарала Милен в Шокова зала на болница „ Света Анна ”. От там отхвърлиха да дадат каквато и да била информация за положението на пандизчията, и дали има заплаха за живота му. Според първичната информация, Бахчеванов има съществени прорезни рани по шията.

Рецидивистът не за пръв път протяга ръка на живота си. Преди 6 месеца той отново се клал с нож. Запознати с драмата, разясниха, че за никого в пандиза не е загадка, че Милен е с нездрава душeвност, а овен това е хероинов наркоман.

Бахчеванов е и с богато правосъдно минало. Още като малолетен е осъждан за кражба и машинация. През 2007 година той бе наказан на 2 години затвор за държане на марихуана за разпространяване. Веднага след излизането си от пандиза, Милен още веднъж стана клиент на Темида. Поредната си присъда Бахчеванов получи за нахлуване и обир над стара жена. През декември 2009 година той издебнал Марийка Т., която се прибирала от банка в центъра на Варна. Жената стояла до спирка на бул. „ Васил Левски ” и до момента в който се оглеждала за рейса, Милен се доближил до нея и почнал да дърпа чантата й. Жената не се дала, почнала да се брани, само че отнесла свиреп мощен удар в лицето, от който Марийка останала сляпа с едното око. Това не било задоволително обаче за Бахчеванов, който траял да я постанова с ритници и юмруци. За благополучие бруталния побой бил видян от мъж, който стоял на балкона в дома си на улица „ Подполковник Калитин ”. Той замерил нападателя с буркан и незабавно се втурнал по стълбите да го задържи. В суматохата си Бахчеванов изпуснал чантата, само че съумял да избяга. Впоследствие служители на реда го задържали, а мъжът и потърпевша Марийка го разпознали. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел| Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР