От Върховна административна прокуратура са започнали проверка на начина, по

...
От Върховна административна прокуратура са започнали проверка на начина, по
Коментари Харесай

ВАП с проверки на таксите за отпадъци в страната

От Върховна административна прокуратура са почнали инспекция на метода, по който се дефинират и администрират локалните такси и цените на услугите за събиране и транспортиране на боклуци, признати от общинските препоръки в страната.

" Предмет на инспекцията са разпореждания от общинските наредби, в които се планува, че заявления за освобождение от заплащането на такса за услугата по събиране и транспортиране на битови боклуци, заради неползване на парцел, се подават до избрана дата - 31 октомври или 30 ноември . Според настоящата все още наредба, заявления за освобождение от заплащането на такса за услугата по събиране и транспортиране на битови боклуци се подава до края на миналата година в общината по местонахождението на парцела ", безапелационни са от ВАП.

От висшата прокуратура се притесняват, че въвеждането на по-кратък период от законоустановения може " обремени жителите с финансова тежест ".

" В обсега на инспекцията са включени и правила от общински наредби за въвеждане на условия, условия и критерии за освобождение от такса за сметосъбиране и сметоизвозване, к оито не почиват на законово съображение " , допълват от дъжравното обвиняване. 

От ВАП са безапелационни, че органите на локална власт не са способени да дефинират изискванията , при които не се дължи въпросната такса.

Такива случаи са разкрити в общини Видин, Несебър, Бобов дол, Пазарджик, Долна Митрополия, Стамболийски .

" Целта на ограниченията на ВАП е да се отстрани неравното отнасяне на жителите във връзка с дължимите от тях такси за битови боклуци.В тази връзка все още, макар началния стадий на инспекцията, са подадени 4 митинга до административните съдилища в страната ", оповестяват още от ВАП. 
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР