От утре започва постепенно захлаждане, което първоначално ще обхване западната

...
От утре започва постепенно захлаждане, което първоначално ще обхване западната
Коментари Харесай

Рязко застудяване през новата седмица


От на следващия ден стартира последователно захлаждане, което в началото ще обхване западната половина от страната. В следобедните часове се чака облачността да се сгъсти и да стартират слаби валежи.

Като цяло температурите през почивните дни ще бъдат под 20 градуса, само че към момента ще бъде топло. В неделния ден температурите ще стартират да падат, а през нощта против понеделник внезапно ще застудее и сутринта в планините на Западна България ще превалява сняг, в равнините дъжд.

И в съботния, и в неделния ден ще вали дъжд, като в събота ще е по-малко като количество. В неделя от север ще нахлуе по-студен въздух, а преваляванията ще бъдат по-интензивни. Максималните температури в събота ще бъдат към 17-20 градуса, в неделя с няколко градуса по-ниски.

Нова седмица ще стартира с внезапно захлаждане и превалявания от дъжд. Максималните температури в понеделник в Западна България ще паднат до под 10 градуса, в останалата част от страната ще бъдат сред 13 и 15 градуса.

Във вторник ще се обясни, преваляванията ще спрат, а температурите едва ще се покачат и ще бъдат сред 13 и 18 градуса. В сряда още веднъж ще има повече облаци над Западна и Централна България, ще има и слаби валежи от дъжд, а температурите ще бъдат към 12-15 градуса.

В четвъртък още веднъж ще нахлуе леден въздух, само че няма да има основни превалявания, температурите ще паднат до под 10 градуса. На Димитровден – 26 октомври, ще има раздрана облачност, само че ще бъде студено с температури сред 8 и 13 градуса.

В събота сутринта в Западна България температурите ще са негативни към минус 1-минус 3 градуса. През деня градусите ще се качат до 13-15. Неделният ден ще бъде заоблачен, само че без превалявания, с дневни температури към 15 градуса.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР