От утре за посетители отварят врати Зоологическата градина и Столичната

...
От утре за посетители отварят врати Зоологическата градина и Столичната
Коментари Харесай

Отварят за посетители зоопарка и Столичната библиотека

От на следващия ден за гости отварят порти Зоологическата градина и Столичната градска библиотека на София, дружно с филиалите ѝ в регионите " Сердика ", " Люлин " и " Студентски ". Читателите ще имат опция да посетят заемните, само че няма да употребяват читалните на библиотеката. От 18 май ще проработи Музеят за история на София, а на 19 май и Столичната градска художествена изложба. Посещенията се позволяват със заповед на кмета на София Йорданка Фандъкова. 

Столичната община дружно със свои сътрудници ще даде на софийските актьори 20 подиуми навън за представления и концерти. На тях ще се позволява провеждането на събития със претовареност на местата до 30 на 100 от оптималния нормален потенциал, за гарантиране на физическа отдалеченост.

На 14 май от 20.30 ч. спектакъл " София " ще открие сезона на външната си сцена " Арена " със спектакъла " Апетит за череши ".

Събитията от лятната културна стратегия тази година ще се организират на сцените в Борисовата градина, в парка на Военната академия " Г.С.Раковски ", на Женския пазар, пространството край Западната врата, в парка на Националния замък на културата и други.

Осемнайсет непрекъснати или мобилни подиуми навън има и в другите региони на София, а голям брой културни събития ще се провеждат и край общинските културни институти, като се приспособява парковата среда. На територията на Софийския зоопарк също има непрекъсната сцена за културни прояви, а навън в парка " Врана " от години се организират впечатляващи музикални събития.

През двата месеца на изключително състояние течеше процедура по банкет на планове за тази стратегия, като в дирекцията " Култура " са постъпили 17 оферти, включващи културни формати навън - поредици от концерти, кинопрожекции под звездите, стратегии за деца - просветителни начинания, мюзикъл и куклени представления. 

Обсъждат се опциите за осъществяване на автокина на открити местоположения в столицата, оповестяват от общината.

 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР