От утре в страната въвеждат “зелен сертификат”Стотици недоволни по улиците

...
От утре в страната въвеждат “зелен сертификат”Стотици недоволни по улиците
Коментари Харесай

И Малта на бунт срещу COVID мерките

От на следващия ден в страната вкарват “зелен сертификат”
Стотици недоволни по улиците на Амстердам

Най-масовите митинги до момента против Коронавирус рестриктивните мерки се развихриха през днешния ден в Малта, като по улиците на столицата Валета излязоха стотици стачкуващи, съобщи Ройтерс.

Причината за надигналото се неодобрение е влизащото в действие на следващия ден условие за показване на “зелен сертификат” за посещаване на множеството обществени места, като заведения за хранене, питейни заведения, фитнес зали.

Малта е безспорен първенец по имунизация, в страната са ваксинирани към 95% от популацията. Въпреки това в завършек на предишния месец в страната бяха регистрирани по над 1000 нови случая на ден, поради което се вкарва “зеленият сертификат”.

Хиляди стачкуваха през днешния ден и в Амстердам, с цел да изразят несъгласието си с наложените от държавното управление противоепидемични ограничения и имунизационната акция.

До петък Нидерландия бе в един от най-строгите локдауни, в това число по коледните и новогодишните празници. Подложен на напън, министър председателят Марк Рюте анулира част от рестриктивните мерки и магазините, фитнесите и фризьорските салони отвориха порти в събота, само че заведенията за хранене, кафенетата, питейните заведения остават затворени до 25 януари. Това важи и за музеите, театрите и кината.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР