От утре в столицата Токио и още шест префектури в

...
От утре в столицата Токио и още шест префектури в
Коментари Харесай

Япония въвежда извънредно положение в Токио и още шест префектури

От на следващия ден в столицата Токио и още шест префектури в Япония ще бъде въведено изключително състояние, за да се ограничи разпространението на новия ковид. Новината заяви министър председателят Шиндзо Абе в директно телевизионно изказване.

Извънредното състояние ще продължи към месец и ще даде на губернаторите пълномощия да приканват хората да си стоят вкъщи, а компаниите - да спрат работа, само че без да вкарват строги ограничения като тези в други страни. Като цяло не се плануват наказания за хората, които нарушават условията, и за спазването им ще разчита повече на обществения напън и респекта към властта, осведомят Франс прес и Българска телеграфна агенция.

Министър-председателят разгласи и величествен финансов проект в поддръжка на стопанската система на стойност 108 трилиона йени (към 915 милиарда евро) за превъзмогване на последствията от пандемията върху третата по величина стопанска система в света.

Над 3500 са доказаните случаи на ковид досега в Япония, а умрелите са 85. Мащабът на епидемията не е толкоз огромен, колкото в други страни, само че броят на инфектираните продължава да пораства, като особена паника буди разпространяването на вируса в Токио. В столицата до през днешния ден са регистрирани над 1000 случая, в това число 83 нови.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР