От утре светът е Олимпиада. Докато в Южна Корея текат

...
От утре светът е Олимпиада. Докато в Южна Корея текат
Коментари Харесай

Какви са геополитическите измерения на Олимпийските игри?

От на следващия ден светът е Олимпиада. Докато в Южна Корея текат последни приготoвления за Зимните олимпийските игри, Северна Корея още веднъж показва военна мощ. В Пхенян се организира боен церемониал, отдаден на основаването на Корейската национална войска. От Сеул не разясниха парада, само че потвърдиха, че в събота южнокорейският президент ще се срещне със сестрата на севернокорейския водач. Какви са геополитическите измерения на Олимпийските игри - споделя Биляна Бонева.


Традиционно парадът се провежда в края на април, тази година, обаче Северна Корея реши той да се организира в навечерието на Зимните олимпийски игри. Не бяха поканени непознати публицисти. Събитието не се предаваше и онлайн по севернокорейската държавна телевизия. Предполага се, че в него са взели участие към 13 000 военни и цивилни.
КИМ ЧЕН УН, водач на Северна Корея: При сегашната обстановка, в която Съединените щати и техните съдружници на Корейския полуостров показват мощ, нашата войска би трябвало да поддържа военна подготвеност.
Американският вицепрезидент, който е на посещаване в Сеул, не разяснява парада. Майк Пенс се въздържа и от коментар за помирителната дипломация, която стартира Южна към Северна Корея.
Майк Пенс, вицепрезидент на СА: Искам да Ви уверя, че Съединените щати ще стоят един до друг до Вас, до момента в който Северна Корея не се откаже вечно от нуклеарните си упоритости.
В името на олмипийския дух, Сеул ловко балансира сред дипломацията и глобите и гъвкаво договаря с Вашингтон и Пхенян. На севернокорейските скиори беше изпратен под наем аероплан, а севернокорейската артистична група, които ще вземат участие в откриването, беше превозена с ферибот.

Все отново състезателите на Северна Корея и Иран няма да получат мобилни телефони за дарове, като другите спортисти, тъй като съгласно глобите на Организация на обединените нации, в тези страни не могат да се внасят първокласни артикули.

Утре за първи път член на ръководещото семейство в Пхенян ще посети Южна Корея. Сестрата на севернокорейския водач Ким Йон чен ще дойде в Сеул, макар че е в черния лист на Съединените щати.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР