От утре потребителите на Търговския регистър ще могат да правят

...
От утре потребителите на Търговския регистър ще могат да правят
Коментари Харесай

Ще имаме работещ Търговски регистър „другата седмица по някое време”

От на следващия ден потребителите на Търговския указател ще могат да вършат информации по ЕГН, а също така и ще бъде възобновена връзката със системата RegiX, посредством която администрацията тегли данни за жителите. Това изясни изпълнителният шеф на Агенцията по вписванията Зорница Даскалова във връзка повредата, която остави България без държавна система за фирмена информация към този момент близо седмица.

Тя посочи, че досега компанията, която поддържа регистъра, не е изготвила отчет за аргументите за казуса.
Снимка: Ладислав Цветков
„ Не можем да се ангажираме с точна дата и период, само че най-вероятно другата седмица по някое време ще бъдат възобновени всички функции”, сподели Даскалова, представена от „ Фокус”.
Създава се единно държавно вместилище за електронни данни Целта е да не се допусне нова рецесия, като случилото се с Търговския указател
Тя още веднъж акцентира, че няма опция за операции, само че ДАНС, Министерство на вътрешните работи и прокуратурата наблюдават случая.

От компанията „ Лирекс”, която се занимава с поддръжката на Търговския указател, изпратиха мнение до медиите. В него само се цитира казаното по-рано през днешния ден от вицепремиера Томислав Дончев – че системата се е сринала поради дефектирали дискове.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР