От утре по улиците на София ще се движат 22

...
От утре по улиците на София ще се движат 22
Коментари Харесай

22 нови еко автобуса тръгват в столичния автотранспорт от утре

От на следващия ден по улиците на София ще се движат 22 нови рейса на градския превоз. Те ще употребяват природен газ, ще имат климатик и интернет и ще са задоволително комфортни за напредване на хора в инвалидни колички. На стартирането в употреба на рейсовете участва и кметът на София Йорданка Фандъкова.

Тя дефинира като подправена вест изявленията, в които се твърди, че ремонтът в центъра на София ще излезе прекомерно скъпо, тъй като една скамейка коства 10 000 лв..

Кметът на София разяснява първо положителната вест. 22 нови рейса, които ще пазят по-чист въздуха на столицата.

Йорданка Фандъкова, кмет на Столичната община: Аз желаех новите рейсове да бъдат на природен газ, а не дизелови.
Още на следващия ден на тях ще могат да се качат хората, които се движат по линия 604. През месец май новите рейсове ще тръгнат и по линии 113, 384 и 75.
Йорданка Фандъкова, кмет на Столичната община: Това са значими линии. Радвам се, че можем да предоставим рейсове на природен газ, екологични.
Лошата вест, съгласно която общината харчи по 10 000 лева за скамейка и 400 лв. за кошче, не била напълно достоверна.
Йорданка Фандъкова, кмет на Столичната община: Доставка и монтаж на скамейка типичен дизайн - 1291 лева Както виждате не е 10 000 лева В част от изказванията виждам поредна подправена вест по отношение на това, че е скрита офертата на един от изпълнителите.
И с цел да са чисти сметките за чистия въздух, Фандъкова изясни, че за новите еко рейсове не са харчени в допълнение пари. Купени са с икономии от предходни сметки.
 Въвеждат се ограничавания в придвижването и паркирането в София до 7 май Въвеждат се ограничавания в придвижването и паркирането в София до 7 май
Движението в централната градска част и паркирането ще бъдат мощно лимитирани и затруднени в интервала от 1 до 7 май в зоната от Ректората до Ларгото. П...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР