От утре Перник минава на воден режим. Прогнозите са, че

...
От утре Перник минава на воден режим. Прогнозите са, че
Коментари Харесай

От утре започва воден режим в Перник

От на следващия ден Перник минава на воден режим. Прогнозите са, че той ще продължи към 5 месеца. Причина за въвеждането на воден режим в града е пресъхването на язовир “Студена ”.
Община Перник е подготвена да заведе каузи против ВиК сдружението в града, в случай че то не съблюдава поетите задължения за часовете, в които би трябвало да обезпечава питейна вода. Това съобщи кметът на Перник Станислав Владимиров пред Нова тв.

Според Владимиров режимът е можело да бъде избегнат, тъй като е имало и по-сухи години, в които не се е налагала сходна мярка. “Това повдига доста въпроси по какъв начин е било ръководено ВиК сдружението, тъй като, в случай че преди няколко месеца бяха подхванати стъпки, нямаше да сме изправени пред тази ситуация”, счита Владимиров.

Той изясни, че има добра връзка с Министерски съвет и премиера, и общината ще изпрати писмо за разпределяне на финансова помощ при нужда.

Владимиров успокои, че за момента детските градини и учебните заведения в града имат подготвеност да посрещнат предизвикването. “Но това е една рецесия, която ще следим и ще забележим по какъв начин ще се развива във времето. И всяка една стъпка, която ще би трябвало да предприемем в бъдеще и е обвързвана с финансова помощ, ще я желаяме поддръжка от Министерски съвет”, посочи кметът на Перник.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР