От утре нощните заведения отново отварят за посетители. Това съобщи

...
От утре нощните заведения отново отварят за посетители. Това съобщи
Коментари Харесай

По настояване на бранша: Нощните заведения отново отварят за посетители

От на следващия ден нощните заведения още веднъж отварят за гости. Това заяви пред кореспонденти зам.-министърът на опазването на здравето Жени Начева. Промяната в заповедта на здравния министър Кирил Ананиев идва два дни, откакто бяха върнати част предходните ограничаващи ограничения поради високия брой инфектирани с ковид у нас. На 10 юли със заповед на Ананиев нощните заведения бяха затворени.

Мерките отпадат, при условия за съблюдаване на всички условия за отдалеченост и стерилизация. Груповите събития навън, както и сватбите, също се позволяват. Отварят нощните заведения навън и закрито при не повече от 1 човек на кв. м и съблюдаване на отдалеченост и останалите противоепидемични ограничения.

При настъпване на повишение на новите случаи на инфектирани в страната, всички промени в заповедите ще се вършат след разискване с браншовите организации.

Начева и представители на заетите в бранша са провели в среща в Министерството на здравеопазването, след което настояванията на сектора са били признати. А от бизнеса са предложили лист с ограничения, които да съблюдават. Той също е бил признат от здравното министерство.

Според притежателите на нощни заведения няма смисъл да стоят затворени питейните заведения, клубовете и нощните заведения, а хората да са без работа, в случай че всички са на улицата и никой не съблюдава ограниченията. От бизнеса са безапелационни, че увеличеният брой на инфектираните не е породен от визитите в нощните заведения.

"Всички заведения са оборудвани с всичко належащо и считаме, че е безусловно безвредно да се посещават. Не мислим, че ние сме разплодник на болестта. В момента единственият затворен отрасъл е този на нощните заведения, а заетите в него са 80 000. След като толкоз доста хора могат да бъдат по площадите, не считаме, че ние би трябвало да стоим без работа и пари. Броят на инфектираните не е скочил поради заведенията ", съобщи ръководителят на Асоциацията на заведенията Ричард Алибегов.

Той посочи още, че посетителите на клубовете и питейните заведения ще продължат да влизат в заведенията без маски, личният състав обаче ще работи при съблюдаване на всички ограничения.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР