От утре или дори още от днес, 17 юни, Перник

...
От утре или дори още от днес, 17 юни, Перник
Коментари Харесай

Перник излиза от водния режим, но ще влезе ли Радомир?

От на следващия ден или даже още от през днешния ден, 17 юни, Перник може да излезе от водния режим. Причината - язовир " Студена " към този момент е цялостен, съобщи bTV.
ВиК Перник прави проби дали водният размер е задоволителен, само че се чака кметът на града Станислав Владимиров и районният министър Петя Аврамова публично да сложат завършек на режима, траял 211 дни.
Същевременно Нова телевизия сподели, че казусът с водата в Радомир се задълбочава. Според кмета Пламен Алексиев, с цел да не се стигне до бедствена обстановка би трябвало да бъде възобновено спешното водоподаване към град Радомир от помпена станция " Крапец ". Тя беше запечатана, откакто беше открито, че през нея минава вода, която в действителност би трябвало да отива в язовир " Студена ", а можело да е по този начин единствено при незабавен случай.
Сега е незабавен случай, настояват в Радомир. Помпена станция „ Крапец ” е аварийна за високата зона на град Радомир, село Копаница, ПСОВ „ Батановци “ и махала „ Андрейна “ на град Батановци. В момента те се зареждат от помпена станция „ Сиреняците “ в село Стефаново, съобщи БНР. Сега течала работа по замяна на тръбопровод, с цел да може Радомир да получава вода, само че тя няма да свърши скоро.
Още: " Воден режим: Добри вести за Перник, неприятни за Радомир "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР