От утре е възможно преминаването на границата с Гърция да

...
От утре е възможно преминаването на границата с Гърция да
Коментари Харесай

Очакват се тапи на Кулата, гръцките власти ще записват данните ни на границата

От на следващия ден е допустимо прекосяването на границата с Гърция да бъде още по-трудно и да лишава повече време. Причината - ново условие на гръцките гранични управляващи , предава.

То влиза в действие още довечера. Това е и повода все още опашката от коли да е към 1 км.

Гръцките управляващи взеха решение да третират към този момент българските жители като хора от трета страна. Така, в случай че досега на границата се преминаваше единствено с проявление на персонална карта, от през днешния ден нататък гръцките служители на реда ще ни взимат документите и ще вкарват прецизно данните на компютър. Имайки поради, че броят им по никакъв начин не е огромен, се чака да има най-малко тройно закъснение на инспекциите на границата.

От българските гранични управляващи споделиха, че работят на цялостни обороти, само че не всичко във връзка с бързото прекосяване зависи от тях.

Това са краткотрайни ограничения, които с изключение на закъснение на обработката на сръбските жители, довеждат и до закъснение на обработката и на европейските жители. По техни данни не е ясно докога това ще продължи. Те може да отпаднат след 5 часа, след 5 минути и т.н . ”, съобщи гл. инсп. Атанас Георгиев - шеф на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Кулата ”. 

„ От наша страна са обезпечени всички чиновници, имаме и чиновници на мобилни устройства, само че при по този начин въведените рестрикции от гръцката полиция ние нямаме опция да реагираме и да пропущаме там, където няма гръцки служители на реда ”, сподели още той.

„ Има доста огромен брой сръбски туристи, като наложително те заявяват устно пред гръцките служители на реда с адрес и телефон, където ще отседнат. Това забавя в допълнение и е напълно по виновност на гръцките полицейски управляващи ”, добави Георгиев.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР