От утре до неделя във Воронеж ще се проведе Европейското

...
От утре до неделя във Воронеж ще се проведе Европейското
Коментари Харесай

България с четирима състезатели на Европейското по скално катерене

От на следващия ден до неделя във Воронеж ще се организира Европейското състезание по скално катерене за юноши и девойки в дисциплините компликация и скорост - последното публично интернационално съревнование за годината за младите катерачи. Над 250 състезатели от 22 страни са записани за присъединяване, като обичайно най-многобройни са тимовете на Италия, Франция и несъмнено, домакините от Русия.

Българските състезатели в този шампионат са: Youth B (14-15 г.) - Александра Тоткова и Слав Киров, Youth A (16-17 г.) - Ерика Велев и Матей Мицев.

Алекс Тоткова влиза в надпреварата след сполучлив сезон в компликацията - тя завоюва бронзов орден на международното състезание през август, а преди този момент - златен и сребърен на европейски купи в тази дисциплинираност.

Алекс е единствената състезателка, която съумя да победи огромната любимка в групата този сезон - двукратната международна шампионка и европейска шампионка в боулдъра, и победителка в 4 европейски купи - французойката Ориане Бертон. Това стана на европейската купа - компликация в Имст при започване на август, където Алекс беше над всички, а Ориане остана на второто място.

В същата възрастова група при юношите Слав Киров тази година има 9-о място на международното състезание и два финала на европейски купи, където реализира 6-о и 8-о място. Слав е с капацитет за положително класиране и в скоростта, където единствено преди 2 месеца на международното състезание усъвършенства за следващ път персоналното си достижение - 8.628 сек. и реализира 20-то място в дисциплината.

В групата Youth A след 14-то си място на международното състезание в скоростта Ерика Велев ще търси още веднъж класиране измежду най-хубавите, както и нов народен връх.

При юношите Матей Мицев е с упоритости за " тичане " в скоростта под националния връх, който сложи през месец май - 7.31 сек., и място измежду финалистите в дисциплината.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР