От утре до края на ноември, след предварително записване, в

...
От утре до края на ноември, след предварително записване, в
Коментари Харесай

Безплатни прегледи на пациенти с диабет организират в Пета МБАЛ - София

От на следващия ден до края на ноември, след авансово записване, в Пета МБАЛ - София ще се правят безвъзмездни прегледи на пациенти с диабет, оповестяват от Столична община.

Целта на акцията е предварителна защита на затрудненията от заболяването, която визира 10 % от популацията на столицата. Такава, да вземем за пример, е диабетната ретинопатия (слепота). Това е доста постоянно затруднение, което мощно понижава качеството на живот на пациентите, се показва в известието.

Апаратурата, с която ще се вършат очните прегледи, е част от здравната техника, за която през последните четири години Столичната община е вложила близо 900 хиляди лева

Само през тази година Столична община е закупила за Пета МБАЛ инсталация за над 380 000 лв. като да вземем за пример апарати за гастроскопия, колоноскопия и ендоскопия. Осигурени са нови аспиратори и тъканен процесор за патологичното поделение, който покачва в пъти точността при диагностика. Лечебното заведение към този момент разполага и с нова инсталация за лапароскопска хирургия. Тя улеснява работата на експертите и дава опция за по-бързо възобновяване на пациентите. Модерната инсталация е комфортна за хирурзите и щадяща за пациентите, защото дава опция да се вършат по-малки сечения при интервенции, показват още от Столична община.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР