От утре (9 декември) влиза в сила новият график за

...
От утре (9 декември) влиза в сила новият график за
Коментари Харесай

БДЖ с ново разписание на влаковете от утре

От на следващия ден (9 декември) влиза в действие новият график за придвижване на влаковете на " БДЖ-Пътнически транспорти " ЕООД. В множеството райони на страната се резервира до момента настоящият, оповестиха от железницата.

При правенето на новата транспортна скица, националният железопътен транспортьор всяка година съгласува придвижването на бързите и пътническите влакове с регионалните и общинските администрации по места. Това се прави за възстановяване на транспортното обслужване на популацията, по тази причина и огромна част от направените промени в новия график за придвижване на влаковете са съобразени с постъпили оферти от тяхна страна. Друга част от измененията са свързани с обосновани претенции на постоянни клиенти, а трети - с повишение рентабилността на транспортите и ефикасното потребление на наличния преносим състав.

През идната година ще се резервира размерът на транспортите, заложен в подписания контракт с страната за осъществяване на публични транспортни услуги. Превозът на пасажери ще се прави с общо 572 влака, от които: 16 интернационалните бързи влака (като 4 от тях ще се движат единствено през летния сезон), 78 бързи влака (5, от които ще се движат единствено в избрани дни от седмицата), 136 пътнически влака и 342 крайградски пътнически влака.

Движението на влаковете в секторите с максимален брой пасажери в работните дни ще се реализира на по-чести шпации и през 2019 година В утринните часове влаковете по направлението Перник-София още веднъж ще се движат на период от 20 минути, а в следобедните часове и вечер ще пътуват в посока София-Перник на период от 40 минути.

По маршрута Лакатник-Своге-София влаковете ще се движат в утринните часове още веднъж на период от 30 минути, а в следобедните часове и вечер ще пътуват в противоположното направление (София-Своге-Лакатник) на всеки 60 минути.

В сектора Пловдив-Асеновград ще бъде непокътнато до момента настоящото разписание и придвижване на влаковете на период от 60 минути.

С влизането в действие на новото разписание се резервира ежедневното придвижване на директния интернационален трен от Истанбул за София, както и интернационалната връзка София- Крайова, която се реализира със утринния трен София-Видин и обедния Видин-София.

През летния сезон (от м. юни до м. октомври), се възнамерява да се резервира придвижването на сезонния трен Солун-София-Солун. Влакът отпътува от София в петък и идва в Солун в събота заран, а в противоположната посока потегля от Солун в неделя вечер и идва в София в понеделник заран.

За пътуващите по направлението София-Букурещ директните вагони още веднъж ще се движат единствено през лятото, а през останалото време ще се постанова пасажерите да се прекачват на гара Русе на и от мотриса, която ще се движи по маршрута Букурещ-Русе-Букурещ.

По направлението София-Белград напредването с директния трен от София ще се реализира единствено в интервала от 14.06.2019 година до 16.09.2019 година

При създаването на новото разписание, транспортната скица и интервалите на придвижване на влаковете са съобразени в оптималната степен с размерите и структурата на транспортите, както и с техническите благоприятни условия и потенциала на преносимия състав.

В новото разписание са взети поради и плануваните по-мащабни поправки по железопътната инфраструктура, с оглед при тяхното пускане, корекциите в маршрутите и разписанията на влаковете да са минимални. Например за сектора София-гара Искър- Казичене-Елин Пелин, поради предстоящите поправки са създадени написания на влаковете по различен маршрут през гара Подуяне. Това е направено, с цел да бъдат избегнати бъдещи промени в разписанието на влаковете, движещи се по цялата южна жп мрежа.

За възстановяване транспортното обслужване на столицата и понижаване времето за престой на Централна гара София за интервала на новия график за придвижване на влаковете е плануваното някои влакове за гара Банкя да не стартират или завършват придвижването си на/в гара София, като смяната на маршрутите е отразена в електронния справочник на формалната интернет страница на БДЖ.

При по този начин създадената скица се основава директна връзка от гарите и спирките от северозападната част на столицата - Банкя, Божурище, Волуяк, Обеля, Връбница и Надежда с гарите и спирките в източната част на града - Подуяне пътническа, Подуяне междинен регион, сп. Смирненски, сп. Искърско шосе, гара Искър и гара Казичене.

Подробна информация за новия график за придвижване на влаковете клиентите на " БДЖ-Пътнически транспорти " ЕООД могат да получат от чиновниците на гишета " Информация ” и билетните каси във всички железопътни бюра и гари в страната, на националния информативен телефон 0700 10 200 или от електронния справочник на формалната интернет страница на сдружението: www.bdz.bg.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР