От утре, 30 март, Националният оперативен щаб ще провежда ежедневните

...
От утре, 30 март, Националният оперативен щаб ще провежда ежедневните
Коментари Харесай

Промяна: Щабът с една пресконференция, която ще бъде сутрин

От на следващия ден, 30 март, Националният действен щаб ще организира ежедневните си брифинги в Министерския съвет в 8 часа сутринта, вместо в 17 часа, оповестиха от държавната пресслужба.

Промяната ще даде опция да се дава информация на медиите в действително време още в ранните часове на деня, като се обобщава и динамичността на обстановката от миналото денонощие.

Провеждайки брифингите си всеки ден в 8 часа сутринта, Щабът ще се съобрази и с желанието на медиите да е разполагаем за отговори на техните въпроси при започване на деня.

За да продължат да получават медиите оптимално настояща и цялостна информация във връзка с ковид, Министерството на здравеопазването ще пуска всеки ден към 17 часа прессъобщение с данните от Щаба за резултатите от настоящите проби за деня.

Припомняме, че от 13 март 2020 година на територията на Република България е въведен режим на изключително състояние, целящ ограничението на разпространяването на коронавирусна зараза и болестта, наричано COVID-19. Със заповед на министъра на опазването на здравето са въведени редица ограничаващи ограничения в обществения и икономическия живот. Стриктното съблюдаване на напътствията на специалистите и Националния спешен щаб ще предотврати разрастването на епидемията.
Пазете себе си и се грижете за околните си!

Спазвайте хигиеничните наставления и помнете:
- избягвайте контакт с заболели хора, изключително такива с кашлица;
- избягвайте визити на пазари и места, където има живи или мъртви животни;
- прилагайте общите хигиенични правила във връзка с хигиената на ръцете и хигиената на храната;
- измивайте ръцете си със сапун и вода ИЛИ използвайте антисептичен разтвор на алкохолна основа преди хранене, след потребление на тоалетната и след всеки контакт с животни;
- избягвайте контакт с животни, техните екскременти или изпражнения

Останете си вкъщи!
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР