От утре, 22 май, отпада забраната гражданите на Европейския съюз

...
От утре, 22 май, отпада забраната гражданите на Европейския съюз
Коментари Харесай

От утре: Отпада забраната за влизане в България граждани на Европейския съюз

От на следващия ден, 22 май, отпада възбраната жителите на Европейския съюз и на страни по Шенгенското съглашение, измежду които и Сан Марино, Андора, Монако̀ и Ватикана, да влизат на територията на България. Това излиза наяве от нова заповед на министъра на опазването на здравето Кирил Ананиев.
Няма да бъдат поставяни под карантина влизащи в страната български и европейски жители, когато са декларирали, че техният престой в страната ще е до 7 дни. Така на процедура се позволява туризмът, който постоянно попада в границите на седмица. Отпада и възбраната за карантина и за задграничните жители в фамилни взаимоотношения или във „ фактическо общуване с български жител “, както и за лицата със статут на непрекъснато, дълготрайно или дълготрайно пребиваващи на територията на Република България и членовете на техните фамилии.
С 14-дневна карантина се разминават и водачите на рейсове, извършващи интернационален транспорт на пасажери, както и водачите на товарни коли, които правят или завършват интернационален транспорт на товари и артикули. Лицата, които не се слагат под карантина, както и лицата, които минават директно през територията на страната, показват на органите на граничния здравен надзор декларация по пример, в която се задължават да съблюдават противоепидемичните ограничения, въведени със заповед на министъра на опазването на здравето на територията на България, както и, че са осведомени с рисковете от болестта COVID-19.
Агенция „ Пътна инфраструктура “ (АПИ) дефинира място, на което би трябвало да престоят товарният автомобил и лидерът, до отпадане на съответната възбрана, в случаите, при които водачите на товарни коли, пренасящи товари и артикули, предопределени за други страни, на които се позволява директно прекосяване през Република България, заради възбрана от страна на страна, гранична на Република България, не могат да изоставен страната.
Цялата заповед може да видите тук.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР