От утре - 20 септември - ще бъде възстановено движението

...
От утре - 20 септември - ще бъде възстановено движението
Коментари Харесай

Пускат движението през тунела ”Витиня”

От на следващия ден - 20 септември - ще бъде възобновено придвижването през ремонтираната тръба на тунел "Витиня " на автомагистрала "Хемус ", оповестиха от АПИ.
В 8 часа министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков и ръководителят на Управителния съвет на Агенцията "Пътна инфраструктура " инж. Дончо Атанасов ще ревизират положението на тръбата директно преди стартирането на придвижването.

Тунелът "Витиня " е най-дългият у нас - 1195 м. В употреба е от 1984 година

Възстановителните действия в тръбата в посока Варна стартираха на 27 юни м. година като придвижването до момента се извършваше в двете посоки в тръбата за София. В началото на ремонта тогавашният министър на районното развиване Лиляна Павлова заяви, че тръбата в посока Варна е в извънредно тежко положение, а последният ремонт е юридически преди 27 години.

В края на юни т.г. завърши ремонтът и на тунел "Ечемишка ". Ремонтираното оборудване бе снабдено с нови осветителни тела, вентилатор, има различно зареждане и видеонаблюдение. Пътната част бе преасфалтирана, а положената маркировка е шумяща, с цел да се обезпечи сигурността на пътуващите.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР