От утре, 18 юни, започват теренните проверки по подадените заявления

...
От утре, 18 юни, започват теренните проверки по подадените заявления
Коментари Харесай

Теренните проверки за Кампания 2020 започват от обвързаното подпомагане за зеленчуци

От на следващия ден, 18 юни, стартират теренните инспекции по подадените заявки за директни заплащания за Кампания 2020. Контролът започва с визити на място на заявените площи по схемите за обвързано подкрепяне за зеленчуци. При инспекциите на място се мери размера на парцелите и се установи съществуването на декларираните за подкрепи култури. Установява се още и дали са спазени минималните агротехнически мероприятия, които да подсигуряват приемането на добиви.

Припомняме, че през 2019 година теренните инспекции по схемите за обвързана поддръжка в бранш „ Плодове и зеленчуци “ бяха увеличени на 50%, вместо законово откритите 5% от декларираните площи.

След разбор на резултатите от осъществените инспекции през 2019 година и по отношение на подадените заявки за Кампания 2020, за първите визити на място са определени заявки със следните култури: домати - оранжерийно произвеждане, пипер - оранжерийно произвеждане, краставици - оранжерийно произвеждане, домати навън, пипер навън, краставици навън, корнишони навън, лук, чесън, картофи.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР