От утре, 16 март, спират рехабилитационните програми в базите на

...
От утре, 16 март, спират рехабилитационните програми в базите на
Коментари Харесай

Мерки заради COVID-19 предприемат в Мини Марица-изток

От на следващия ден, 16 март, стопират рехабилитационните стратегии в базите на „ Мини Марица-изток “, затварят се за визити залата за фитнес и Клуба на миньора в Стара Загора. Отменя се организацията и провеждането на каквито и да е развлекателни и културно-масови мероприятия, свързани с пътешестване и събиране на хора в затворени пространства. Това сочи заповед на изпълнителния шеф на най-голямото въгледобивно сдружение в България. 
Чрез конферентна и онлайн връзка ще се реализират оперативките и техническите заседания в сдружението, съвещанията на комисии, провеждането на комитети, образования, одити и мероприятия, изискващи пътешестване и събиране на хора в затворени пространства. Ако няма техническа опция за това да се случи, такива действия би трябвало да се организират в огромни зали при разстояние сред участниците не по-малко от 2 метра. При същото разстояние би трябвало да се правят и ежедневните инструктажи за работа. 
Почивките на служащите и чиновниците ще се реализира на работните им места - без посещаване на местата за пушене и при отдалеченост от 2 метра, гласи още заповедта. В столовете на рудниците храненето ще става на дребни групи и при разстояние на хората не по-малко от 2 метра.
Работниците и чиновниците се задължават да остават в къщи и да търсят персоналния доктор за съвет или консултация при най-малки недоволства или прояви на вирусно заболяване. Ако медицинските експерти предлагат, заболелите да употребяват отпуск за краткотрайна неработоспособност.
Ограничава се достъпът на външни лица по какъвто и да е мотив в постройките и на територията на „ Мини Марица-изток “ ЕАД. Изключение ще се прави единствено за компаниите за доставки или услуги.
В предприятието продължава прецизната ежедневна стерилизация на подовете на всички пространства, санитарни възли, бани, дръжки на порти, ръкохватки на диспенсери за вода и други рискови места. Със заповедта се постанова надзор и върху дезинфекцията на рейсовете, които возят работещите до местоработата им и назад. Ако се виждат нарушавания, да се рапортува неотложно на управлението на сдружението.
В " Мини Марица-изток " ще се наложат по-рестриктивни ограничения при доказване на случай на ковид на територията на областите, от които има работещи в компанията - Старозагорска, Хасковска, Сливенска и Ямболска. 
Тези, които работят постоянна промяна ще бъдат приканени да излязат в заплатен годишен отпуск, както и незаетите в производството, с цел да се понижи броят на пътуващите в рейсовете. Служителите, които могат да работят от разстояние, ще го вършат от домовете си.
Сериозна метаморфоза на индустриалния развой ще бъде наложена за работещите на заменен режим с понижаване на промените, а там, където е допустимо, ще стопират цели сектори и действия.
 
" НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 15 март " " НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 15 март "
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР