От утре, 15 ноември, Австрия въвежда практически локдаун за хора,

...
От утре, 15 ноември, Австрия въвежда практически локдаун за хора,
Коментари Харесай

Австрия блокира неваксинираните от утре

От на следващия ден, 15 ноември, Австрия вкарва на практика локдаун за хора, които не са имунизирани против ковид или с годен документ за преболедуване. Възможността да се употребява тест за антитела или бърз антигенен тест отпадна. 

Неваксинираните ще могат да напущат къщата единствено за извършване на покупки в супермаркета, аптеката, за работа или за разходка. Още от 8 ноември те не могат да посещават заведения за хранене, питейни заведения, кафенета, салони за хубост, кина, театри, фитнес центрове, нито да се настаняват в хотели. 

" Четвъртата вълна ни застигна с цялостна мощ. Днес взехме решение, че от на следващия ден, от понеделник, в Австрия ще бъде в действие блокиране за неимунизираните. Това значи ограничаване за овакантяване на къщата за хора над 12 години. Ще бъде допустимо да се излиза от жилището единствено в изключителни случаи ", съобщи канцлерът Александер Шаленберг.

 

15 стачкуващи бяха задържани в Нидерландия , където стачкуваха против частичното възвръщане на противоепидемичните ограничения против COVID-19. Стигнало се е до конфликти сред протестиращи и полиция в северния град Леуварден. 

В петък нидерландският министър председател Марк Рюте разгласи минимум три седмици на ограничения за затваряне на заведения за хранене, магазини и спортни събития, с цел да се ограничи рекордният скок на заразяване с ковид. Според новите нареждания баровете, заведенията за хранене, кафенетата и супермаркетите би трябвало да затварят в 20:00 ч., а магазините, които не продават артикули от първа нужди - в 18:00 ч.

На всички е предложено да работят от у дома, в случай че това е допустимо, а в домовете ще бъдат допускани не повече от четирима посетители. Обществените мероприятия ще бъдат прекратени, а футболните мачове, в това число домакинският квалификационен мач за Световното състезание по футбол на Нидерландия с Норвегия идната седмица, би трябвало да се играят при закрити порти. Училищата обаче ще останат отворени, а хората ще могат да напущат домовете си без ограничавания.

 

В Австралия жена стана милионерка, откакто страната провежда лотария за имунизирани. Джоан Джу имаше шанса да завоюва премия в размер на съвсем 650 000 евро, или един милион австралийски $. Право на присъединяване в лотарията имаха всички пълнолетни имунизирани жители, т.е. три милиона австралийци. Парите за наградния фонд бяха обезпечени от група филантропи и компании. 

Парите ще й разрешат да види фамилията си още веднъж: Джу е родом от Китай, където към момента живеят най-близките й хора. Тя ще похарчи част от премията за тях, оповестява Скай нюз. 

Лотарията е част от акция на стойност 4.1 милиона $. За да усилят имунизацията, доста австралийски щати въпреки всичко са въвели правила, които вършат имунизацията наложителна за избрани действия, влизане в избрани уреди и работни места. Миналата седмица Австралия отвори своите граници за първи път от началото на пандемията през март 2019 година, само че единствено за имунизирани жители от страни с висок % на имунизация.

 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР