От университета в Кеймбридж съобщиха тази сутрин, че заради коронавируса

...
От университета в Кеймбридж съобщиха тази сутрин, че заради коронавируса
Коментари Харесай

В Кеймбридж обмислят следващата учебна година да е онлайн

От университета в Кеймбридж оповестиха тази заран, че поради ковид лекции ще има единствено онлайн през идната образователна 2020-2021 година, започваща през септември. Почти незабавно обаче излезе изследване, че английските университети са изправени пред евентуална загуба на 760 милиона паунда за своето финансиране, откакто един на всеки пет студенти е декларирал, че ще се откаже от идната образователна година, в случай че образованието е единствено онлайн и бъдат съкратени всички останали действия, съобщи БНР.

Кеймбридж стана първият университет, който разгласи ограниченията си за образователната 2020-2021 година, от което стана ясно, че отпадат всички лекции „ очи в очи “, тъй като е изцяло евентуално общественото разграничаване да остане в действие още дълго време. От университета прецизираха, че лекции ще продължава да има, само че единствено онлайн до края на лятото идната година с допълнението, че въпреки всичко остава някаква дребна опция за събиране на дребни групички, стига да се съблюдават наредбите.

Малко по-късно обаче „ Гардиън “ популяризира изследване на Профсъюза на университетите и колежите измежду студенти, което демонстрира, че повече от 20 % от интервюираните са декларирали, че биха желали да отсрочат образованието си, в случай че университетите не действат обикновено поради пандемията, което значи 120 000 студенти по-малко при подновяването на академичната година през есента. В парично изражение това значи загуба на към 760 милиона паунда под формата на такси и заеми за образование.

Проучването демонстрира апропо, че даже университетите да работеха обикновено с персонално наличие, само че опазване на общественото разграничаване, отново към 13 % от студентите биха прекъснали годината. Университетите също така са изправени пред евентуални загуби от милиарди паунди, в случай че задграничните студенти не дойдат в Обединеното кралство. Проучване на английската компания Quacquarelli Symonds, която е профилирана в разбори за висшите образователни заведения по света демонстрира, че 49 % от интернационалните студенти от Китай са споделили, че няма да се запишат тази година, в случай че курсовете са онлайн.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР