От улеснената процедура ще могат да се възползват и общинитеОколо

...
От улеснената процедура ще могат да се възползват и общинитеОколо
Коментари Харесай

Народното събрание улесни процедурата по изграждане на ВЕИ за собствени нужди

От улеснената процедура ще могат да се възползват и общините

Около месец ще лишава към този момент процедурата по построяването на ВЕИ съоръжения за лично ползване. Поправките в Закона за силата от възобновими източници бяха признати на второ четене от Народното събрание и плануват режима за построяването на такива съоръжения да е осведомителен.

„ Тези промени бяха предстоящи от дълго време. Въпреки интереса съм построяването им, процедурата отнемаше близо година. Направените ремонти в Закона ще разрешат на бизнеса значително да получи самостоятелност при определянето на енергийните си разноски “, разяснява в изявление за ръководителят на енергийната комисия Радослав Рибарски.

„ В Закона е записано, че това може да направи всеки краен клиент. Основното условие е връщането на ел. силата в мрежата да бъде механически лимитирано, с цел да не основава проблеми на електропреносната мрежа “, добави Радослав Рибарски. Улеснен режим има и за битовите консуматори, само че при тях става дума за по-малка мощ, посочи ръководителят на енергийната комисия в Народното събрание. Вече се водят диалози и за идващите законодателни начинания в бранш „ Енергетика “, добави Радослав Рибарски.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР