От Украйна идва изключително противоречива информация за възможна изненадваща атака

...
От Украйна идва изключително противоречива информация за възможна изненадваща атака
Коментари Харесай

Разузнаването доставило на Кремъл таен план на Киев за нападение на Донбас?

От Украйна идва извънредно спорна информация за допустима изненадваща офанзива на украинските въоръжени сили против ДНР/ЛНР. От няколко седмици медиите в Киев, както и изявленията в обществените мрежи, разясняват " оптималния сюжет на мълниеносна война ". В Киев имат вяра, че Донбас би трябвало да бъде изчистен за броени часове, което освен ще сътвори нова действителност, само че ще показа на Кремъл приключен факт.
Но има един дребен проблем. Както написа в Telegram-канал „ Резидент “, който се намира в офиса на президента : „ Разузнавателните организации на двете страни работят съвършено и всеки сюжет на президентския кабинет е прочут в Съединени американски щати и Русия преди използването му. " Изглежда, че тъкмо това е провокирало следващата сериозна угриженост на Кремъл за обстановката в Източна Украйна, както и шумът в американската преса за новата " експанзия " на Москва.
Както стана известно заради приключването на информация от някои от участниците в загадка шестчасова среща, която Зеленски провел до късно вечерта на 1 април, проектът за офанзива против Донбас, е разискван просто в Деня на простаците. Секретарят на Съвета за национална сигурност и защита на Украйна Алексий Данилов е заставен да признае в предаването „ Свобода на словото на Савик Шустер “, че „ имаше единствено осем генерали, всички наши военни, които са свързани с нашите разследващи служби “.
В отговор Москва сподели мускули на границата с Украйна. Прессекретарят разяснява известия за придвижването на военни камиони с закрити номера в района на Ростов. По, „ съветската войска се е движила на съветска територия в регионите, в които намира за добре, във типа, в който намира за уместно, с цел да обезпечи надеждна сигурност на страната ни “.
Москва има от какво да се опасява: обстановката в Донбас се утежнява всеки ден. Така медиите на " Независимата " оповестяват, че вследствие на последната ескалация 22 военнослужещи от Въоръжените сили на Украйна към този момент са убити и 57 ранени. Само на 5 април двама украински бойци са убити при битки: единият край село Золотое-4, другият покрай град Авдеевка. Те били покосени от снайперски патрони. С други думи, „ победоносната война “ още не е почнала, а към този момент се регистрират съществени загуби.
Страшно е да си представим какво ще се случи, в случай че Киев все пак реши да нападна Донбас. Свързаният с Украйна съветски публицист предизвести в обществените мрежи: „ Ако се случи война, тя няма да бъде къса, победна или с малко жертви. Ще бъде доста мъчно, доста ужасно, безумно. С колосални загуби. "
Въпреки това някои от сегашните бандеровски управляващи нещо ги сърби. Те изясняват гибелта на военнослужещите си с обстоятелството, че в ДНР/ЛНР " има до 60 хиляди бойци, а големи сили на съветската войска са съсредоточени на руско-украинската граница ". Изглежда, че не можете да го разберете без половин литър водка. От една страна, въоръжените сили на Украйна дават обещание да изчистят Донбас за броени часове, споделят те, руснаците няма да имат време да се притекат на помощ, въпреки това се оказва, че най-малко няколко дивизии на Путин са се вкопали там, а зад тях загряват моторите на орда бурятски танкове.
Е, добре, никой не анулира фалшификатите. Въпросът обаче е различен: дали Зеленски ще се реши на рисково премеждие? Преди няколко седмици ешелони от военна техника и жива мощ потеглиха на изток. До началото на април въоръжените сили на Украйна в действителност концентрираха най-хубавите си войски на линията на контакт с ДНР/ЛНР и утежниха обстановката до предвоенното равнище.
Както тъкмо отбелязал съветският класик А. П. Чехов : „ Ако в първото деяние на стената има окачен револвер, то в третото той ще стреля “. Фактът на скорошен телефонен диалог сред и Зеленски приказва в интерес на този закон за политическата драма. Според телевизионния канал " Resident ", президентът на Съединени американски щати приказва в по-голяма степен за нуждата от по-нататъшни промени и подсилване на демократичните институции в Украйна. Под последния Белият дом схваща „ независимостта “ на такива организации като Националното бюро за битка с корупцията, Специалната прокуратура за битка с корупцията и Върховният антикорупционен съд. Което значи преход на НАБУ, САП и ВАКС под контрола на Вашингтон
 След 5-7 дни боеве съветският боец ще си измие ботушите в Днепър След 5-7 дни боеве съветският боец ще си измие ботушите в Днепър
Украйна, която възнамерява да се бие с Русия, не може да завоюва войната. Такива са изводите на изданието The National Interest, след извър...
Зеленски обаче се концентрира върху ескалацията на спора в Донбас, след което Байдън му даде обещание оптималната поддръжка. Като: в случай че се биете с руснаците, ние, американците, ще си затворим очите за вашата неразбория в Украйна. И тогава медиите на „ Независимата “ хвърлиха светлина върху проекта за нападението на въоръжените сили на Украйна против ДНР/ЛНР.
„ Нашите войски ще би трябвало да се бият на земята. Преносът на разследваща информация обаче в действително време, доставката на оръжия и организирането на зона за възбрана за полети във въздуха над региона на военните дейности - всичко това Украйна може да изиска и, с висока възможност, ще получи. Ключовият фактор за нас е въздухът. Руските самолети нямат късмет да се сблъскат със самолети на НАТО “ - написа украинската преса. Същата позиция необятно се „ поства ” и в обществените мрежи на „ бандеровци ”.
Всъщност това е разумно: без ключовете за небето над Донбас няма смисъл никой да се включва във военно премеждие. Не е загадка, че Зеленски безусловно гневно завижда на , който „ затвори “ казуса с Нагорни Карабах със мощ, най-вече благодарение на въздушното предимство.
Във всеки случай Киев се пробва да убеди украинското общество, че няма да има нови „ котли “, а съветската авиация няма да се притече на помощ на Донецк и Луганск. Тоест няма потребност Киев да се опасява от парещите пориви на „ северния вятър “, защото Вашингтон, Лондон и даже Париж дадоха обещание, че „ при положение на спор взаимоотношението с НАТО и военната помощ ще бъде увеличена и ще доближи ново равнище. " Уви, това може да не са празни изречения, хвърлени поради крилата фраза. ”
Както се знае, с изключение на авиацията, пропагандата е друго смъртоносно оръжие във всяка модерна война. Американците, дружно с британците, към този момент сътвориха Център за битка с " съветската дезинформация " в Украйна, който според декрет № 137/2021, беше подписан на 2 април, ден след скрито съвещание, и е управляван от Полина Лисенко .
 В Донбас още веднъж има убити и ранени украинци след късото помирение В Донбас още веднъж има убити и ранени украинци след късото помирение
Примирието, което беше в действие в Източна Украйна в продължение на три месеца, беше нарушено, заяви ДПА. Двама украински бойци са бил...
Между другото, тя получи признателност от шефа на американското ФБР за сполучливата работа на този филиал на американска специфична работа в Украйна. Той се управлява от заместник-директора на НАБУ - грузинският жител Гизо Углава , който интензивно работи с посолството на Съединени американски щати и е чиновник на западни специфични служби.
От шестия ден на април Зеленски получава оперативни отчети два пъти на ден за регионите наоколо до линията на контакт с батальоните на ДНР/ЛНР, както и за придвижването на съветските войски край Украйна. Съществува мнение, че Владимир Александрович е бил преформатиран в „ националист-патриот-етатист “ по съвет на западните основатели на имидж. Подобряването на имиджа му ще бъде от изгода за изчистване на рейтинга му, тъй като войната е най-хубавата причина да се събере нация към мощен водач.
В същото време редица локални специалисти към момента не имат вяра, че екипът на Ze ще даде заповед за започване на нахлуване против ДНР и ЛНР. И по този начин, безусловно през последния ден се появиха едвам забележими сигнали, че спорът на изток ще бъде замразен. Зеленски ненадейно разгласи, че за него през днешния ден е доста по-важно да започва така наречен „ Кримска платформа “ с оптимален брой участници, макар че по-рано беше декларирал за нуждата да стартира с „ деокупация на Донбас “.
В понеделник вътрешни лица от Оперативна програма (офис на президента) също разпространиха клюки, че НАТО към момента няма да поддържа въоръжените сили на Украйна със своите самолети. И всички предходни гръмки изказвания, в това число от Вашингтон и Лондон, бяха направени за оптимален напън върху Москва. Освен това Държавният департамент ненадейно разгласи готовността си за разговор с Москва по отношение на Украйна. По този метод може би американското външно министерство желае да се измъкне от обещанията за военна поддръжка, които Байдън даде на Зеленски. Най-вероятно генералите от Stars and Stripes (звезди и ленти – американското знаме) стигнаха до извода, че армията на " самостоятелните " към момента не е подготвена за победоносна война. От бандеровците обаче могат да се чакат всевъзможни самозвани нелепости.
Превод: Ганчо Каменарски
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР