От украинска страна на украинско-беларуската граница са съсредоточени 17 000

...
От украинска страна на украинско-беларуската граница са съсредоточени 17 000
Коментари Харесай

17 000 военни са на украинско-беларуската граница

От украинска страна на украинско-беларуската граница са съсредоточени 17 000 военни. Това съобщи в събота Анатолий Лапо, началник на Държавния граничен комитет (ДГК) на Беларус в ефира на телевизионния канал Беларус-1.

" На границата са съсредоточени към 17 000 военнослужещи - това не са единствено граничари, само че и други военни формирования ", сподели Лапо.

Той сподели още, че през днешния ден главните старания за отбрана на държавната граница на Беларус са ориентирани към украинското направление . По думите му не изключват да има изключителна обстановка.

Лапо означи, че опасенията на беларуската гранична защита са породени от огромен брой оръжия, които са били раздадени на украинското цивилно население в граничните с Беларус региони, и безпилотни самолети, които непрекъснато летят в граничната зона, и украинското миниране на граничната зона.

" През миналата година регистрирахме 463 полета на дронове единствено по нашата граница ", сподели Лапо.
 Беларус удължи бойната подготвеност на армията до 30 януари
Беларус удължи бойната подготвеност на армията до 30 януари

Подразделенията на териториалните войски са предислоцирани в Беларус

Освен това Лапо обърна внимание на минираните подходи към беларуската граница. Украинската страна, съгласно него, не пуска в Беларус украинци, които биха желали да изоставен и които са подготвени да бъдат признати в републиката.

" Готови сме да приемем хора и сме ги приемали и преди. Но украинската страна не ги пуска ", сподели Лапо.

Припомняме, че Беларус удължи бойната подготвеност на армията до 30 януари. Това стана ясно на 20 януари от изказване на Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна. 

През декември Беларус стартира неочаквана инспекция на бойната си подготвеност по предписание на президента на страната Александър Лукашенко.
 Беларус и Русия стартират взаимни учения на военновъздушните сили
Беларус и Русия стартират взаимни учения на военновъздушните сили

ISW не изключва към този момент сюжета Минск да бъде забъркан директно във войната в Украйна

В един от последните отчети на разузнаването на Министерството на защитата на Обединеното кралство се разкри по какъв начин Русия употребява Беларус като полигон за образование на мобилизирани бойци.  
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР