От UFC обявиха, че пресконференцията за очаквания от години двубой

...
От UFC обявиха, че пресконференцията за очаквания от години двубой
Коментари Харесай

Хабиб Нурмагомедов и Тони Фъргюсън с първа пресконференция на 6 март

От UFC оповестиха, че конференцията за упования от години дуел сред Хабиб Нурмагомедов и Тони Фъргюсън ще се организира в T-Mobile Arena в Лас Вегас на 6 март.

Основната борба за UFC 249 ще бъде мач за златото в леката категория на най-голямата ММА организация в света. Този дуел към този момент няколко пъти пропада заради разнообразни условия в предишното. Президентът на UFC даже бе споменавал, че повече в никакъв случай няма да се пробва да изправи тези двама състезатели един против различен в клетката.

За благополучие, обаче, на 18 април почитателите ще имат щастието да видят по какъв начин и дали “Дагестанския орел” ще се оправи с нетрадиционния и мистериозен жанр, който има Тони Фъргюсън.
Нурмагомедов има безупречна статистика от 28 победи и 0 загуби в професионалната си ММА кариера. Фъргюсън към този момент 12 срещи излиза победител от Октагона, което на това равнище на тягостна конкуренция е извънредно забележително достижение.

В звездното резюмето на Нурмагомедов можем да забележим някои от най-големите имена в леката категория на UFC. Той приключи Конър Макгрегър и Дъстин Поиер, a преди тях безапелационно се наложи над Рафаел дос Аньос. В съвсем всички дуели “Орелът” бе преобладаващ и рядко се случва да попада в рискове.

Резюмето на Фъргюсън също е впечатляващо, само че по-интересното при него е неортодоксалния и безреден жанр, който той носи със себе си. Феновете са виждали той да започва дуели неубедително, само че след това намира метод да в профил съперниците си. Доналд Серони, Антъни Петис, Рафаел дос Аньос, Кевин Лий и още доста от именитите спортисти в 70-килограмовата дивизия не съумяха да завлечен успеха борба с него.

Мнозина считат, че Фъргюсън може да е най-опасния кандидат, който Хабиб е имал до момента. " Орелът " обича да употребява битката и граплингът си, с цел да изтощава и управлява своите съперници. Фъргюсън, обаче е извънредно рисков на земя, а даже и в позиция гард. Черният колан в системата на Еди Браво (10th planet jiu jitsu) може да изненада дагестанския си конкурент в тази област.

Въпреки отличните умения на Фъргюсън, по-голямата част от ММА феновете ще заложат на първенеца. 28 следващи победи и 0 загуби е невиждан триумф в професионалните Смесени бойни изкуства.

FACE-TO-FACE. #UFC249 pic.twitter.com/E8IBAxZzft
— UFC (@ufc) February 26, 2020
Кой от двамата състезатели желаете да видите вие със златен пояс към кръста в края на борбата, почитатели?
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР