От УЕФА обосноваха решението си да отпуснат само по 6000

...
От УЕФА обосноваха решението си да отпуснат само по 6000
Коментари Харесай

УЕФА обясни решението си за билетите за финала в Лига Европа

От УЕФА обосноваха решението си да провиснал единствено по 6000 билета на ентусиастите на Челси и Арсенал за идния край за Лига Европа в Баку на 29 май. Двата клуба са възмутени, че европейската централа лимитира последователите им и то в случай, че стадионът в столицата на Азербайджан е със 70 000 места. От Нион считат, че огромна част от почитателите ще се откажат поради сложното пътешестване до Баку. Разстоянието от Лондон е 4500 км и дневно има единствено по един полет и той дори не е пряк.

“Въз основа на предходния опит от финалите в Лига Европа и тези за Суперкупата на Европа на сходни места сме наясно, че е допустимо да има огромно разминаване сред броя на поисканите от почитателите билети и броя на тези от тях, които в реалност ще посетят срещата. Разбира се, ние няма по какъв начин да предвидим кои клубове ще са на край, а домакинът на финалите се дефинира две години по-рано.

Като вземем под внимание горепосоченото, както и географското състояние на града-домакин, логистичните характерности на региона, потенциалът на летищетата в града и региона, беше преценено, че единствено към 15 000 последователи биха пътували от чужбина за този мач. Предлагането на повече талони на финалистите, без да има гаранции, че почитателите ще имат опция да си подсигурят пътуването до Баку, надлежно не беше добър избор”, се споделя в мнение на УЕФА.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР