От участие в изложението се отказа и японският оператор DoCoMoКоронавирусът

...
От участие в изложението се отказа и японският оператор DoCoMoКоронавирусът
Коментари Харесай

MWC 2020 няма да приема пристигащи от Китай

От присъединяване в ревюто се отхвърли и японският оператор DoCoMo

Коронавирусът принуди уредниците на MWC 2020 да вземат изключителни ограничения
(снимка: CC0 Public Domain)

Световният мобилен конгрес в Барселона стартира след броени дни, а уредниците би трябвало да се оправят с все по-големи провокации, заради епидемията от ковид, която бушува в Китай. Вече има инфектирани и в редица други страни.

Най-големият японски мобилен оператор NTT Docomo последва образеца на Sony и отхвърли да взе участие на MWC 2020, което ще се организира от 24 до 27 февруари в Барселона. Причината за това решение са рисковете, свързани с ковид, съобщи Ройтерс.
още по тематиката
Към днешна дата шест не-китайски компании оповестиха, че се отхвърлят от присъединяване в ревюто. Наред със Sony и NTT Docomo в листата попадат Amazon, LG Electronics, Ericsson и Nvidia.

Организаторът GSMA към момента не е коментирал решението на NTT Docomo, само че към този момент оповести някои от защитните ограничения, които ще предприеме. Така да вземем за пример, никой от китайската провинция Хубей, където е огнището на ковид, няма да бъде позволен до ревюто.

Освен това посетителите от Китай ще би трябвало да потвърдят, че са били отвън страната най-малко две седмици преди началото на събитието. Според последните медицински данни обаче, инкубационният интервал на болестта не е 14 дни, а 24.

В допълнение, преди всеки идващ представител в залите на ревюто ще бъде заменян микрофонът. Освен това уредниците поучават участниците да се откажат от ръкостискането. GSMA обаче не счита да анулира конгреса.

MWC се смята за най-голямото събитие в мобилната промишленост. Миналата година то притегли повече от 100 000 гости от целия свят, а броят на изложителите надвиши 2400.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР