„От тук нататък за нас е въпрос на чест!“, „Само

...
„От тук нататък за нас е въпрос на чест!“, „Само
Коментари Харесай

Протест и балони в небето: Надзиратели искат достойно заплащане!

„ От тук нататък за нас е въпрос на чест! “, „ Само едно е несъмнено в бранш „ Сигурност “ – несигурността… “, „ Докога европейските полезности и правила ще бъдат единствено на хартия “, са част от плакатите, които носят надзирателите и чиновниците на Служебна защита пред Съдебната палата в София.

Работещите в българските затвори и техните сътрудници, охраняващи правосъдните здания и магистратите в България, не престават протестната си акция под надпис „ Европа и за нас “. Протестните мероприятия са ориентирани против неприятните условия на труд в българските затвори, ниските заплати в двете дирекции (350 евро) и сериозното съответствие сред надзиратели и лишени от независимост (1:100).

Исканията им главно в три посоки измежду тях и за равнене заплащането сред тях и сътрудниците им от Министерство на вътрешните работи. Един надзорник все още получава сред 700 и 800 лева според от прослуженото време, което има, сподели Ивайло Григоров от Синдикат на Служителите в Затворите в България.

Протестите са за равнене на трудовите хонорари с останалите ведомства в бранша за сигурност, са и за възстановяване на изискванията на труд и актуализиране на щата на Групово дело "Изпълнение на наказванията " и Групово дело "Охрана ". Днес пред правосъдните покои в огромните регионални градове излизат на митинг надзиратели и правосъдни охранители от 22 града, написа БГНЕС.

Основното искане на протестиращите, пристигнали в ранната заран пред Съдебната палата в София, са почтени трудови хонорари и равнене на заплатите в бранш „ Сигурност “. Протестиращите надзиратели приканиха другари и сътрудници на заседание навън сред двата лъва пред Съдебната палата.
Темата на събранието е „ Изпълнение на поетите празни обещания “. Като знак на тези обещания те пуснаха балони в небето над Съдебната палата. "По време на срещите с управлението на Министерството на правораздаването ни бяха давани едни празни обещания, които мисля че се превъплътиха в тези балони, които са цялостни с хелий. Всяко едно празно заричане е доста леко и балонът се издига нагоре ", изясни Красимир Бекяров зам.-председател на Синдикат „ Охрана”.

„ Протестът ще продължи до момента в който настояванията ни не бъдат изпълнени “, заканиха се участници в митинга.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР