От тук нашият призив ще бъде силен и истински, защото

...
От тук нашият призив ще бъде силен и истински, защото
Коментари Харесай

Президентът и съпругата му дадоха старт на Българската Коледа от Бургас, но сложи ли им някой розовите очила

От тук нашият апел ще бъде мощен и същински, тъй като „ Българската Коледа “ не е просто дарителска акция, тя е нещо доста повече, тъй като най-важният капитал е здравето на нашите деца, сподели президентът първоначално

Президентът Румен Радев и първата дама Десислава Радева сложиха началото на 21-ото издание на благотворителната самодейност „ Българската Коледа “ от Бургас, само че изясни ли им някой действително в какво положение е здравното заведение, в което се намират, или им постави очилата с розови стъкла, за които пяха и танцуваха прелестните деца от Детска групировка " Ариел ", ДГ " Иглика " и хор " Милка Стоева ".

 Тържествената гала се състоя в УМБАЛ-Бургас в наличието на кмета Димитър Николов, регионалния шеф Пламен Янев, ректорът на Университет „ Проф. доктор Асен Златаров “ проф. Христо Бозов, шефът на РЗИ-Бургас доктор Георги Паздеров, представители на академичната общественост, лекари и медицински лица. УМБАЛ-Бургас догодина  ще чества 145 години от своето основаване, с изключение на това Бургас ще е градът, в който ще бъде издигната първата национална детска болница. Това е основната причина морският град да бъде определен за старт на самодейността.

Днес стана ясно, че от педиатричните отделения на лечебното заведение стартира акцията, а акцентът през тази година е детската хирургия и потребността от сходни интервенции изключително когато Здравната каса не поема напълно диагностицирането и последващото лекуване. Кампанията ще продължи през цялата 2024 г.  Тя се организира под наслов „ Да дадем вяра на дете в неволя “.

Веднага след откриването за президента и брачната половинка му, както и формалните посетители бе проведено посещаване в трите педиатрични отделения. В него обаче участваха само пиарите на институциите и прессекретариатът на държавния глава  – за какво ли – може би тъй като репортерите са осведомени и с не изключително красивото лице на лечебното заведение, което напоследък безусловно е доведено до развалина – без лекари, без инсталация, а тези които са останали, работят в последна бедност и опустошение. Дали разрешиха на Румен Радев да надникне зад кулисите и фанфарите – няма по какъв начин да знаем, ще забележим единствено фасадата. Снимките, които Флагман.бг разгласява, са получени от пациенти на Първо детско поделение на 7 август т. година Коментарите оставяме на Вас.
 Букетът за първата дама в действителност бе впечатляващ и с коледна тематика
 „ От тук нашият апел ще бъде мощен и същински, тъй като „ Българската Коледа “ не е просто дарителска акция, тя е нещо доста повече, тъй като най-важният капитал е здравето на нашите деца “, сподели Румен Радев в словото си пред присъстващите. И добави, че с помощта на акцията от ден на ден лекари получават опцията да употребяват модерна високотехнологична инсталация и да ползват най-новите за лекуване и диагностика с поддръжката на цялото ни общество.

Тази година „ Българската Коледа “ разполага с рекорден бюджет от 3,5 милиона лв.. 586 деца получиха помощ за диагностика и лекуване, а 26 лечебни заведения в цялата страна получиха модерна високотехнологична инсталация.

„ Но „ Българската Коледа “ не лимитира отговорността на страната. С течение на годините тя се трансформира в един честен пример и коректив на институциите, тъй като ясно потвърди, че може да се реализира доста повече с доста по-малко средства. Това е въпрос на ангажираност, професионализъм и отговорност към нашето общество “, разгласи Румен Радев.



Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР