от цялата страна в заради неизпълнени ангажименти от страна на

...
от цялата страна в заради неизпълнени ангажименти от страна на
Коментари Харесай

Кметове на кметства на протест в Калофер

от цялата страна в поради неизпълнени задължения от страна на страната, оповестява Българска национална телевизия.
Според тях, държавното управление не е изпълнило няколко свои обещания: финансова самостоятелност на кметствата от общините и връщане на прага за избор на кметове от 350 на 100 души по непрекъснат адрес.
 Започва работа по екшън проект за децентрализацията на общините в идващите 5 година Започва работа по екшън проект за децентрализацията на общините в идващите 5 година
Актуализация на Стратегията за децентрализация 2016-2025 година, Програма за нейното осъществяване през идващите пет години и оферти з...
Това е втори митинг на Националното съдружие на кметовете на кметства в Калофер. Преди две години локалните управници излязоха на безмълвен митинг, с цел да слагат своите претенции за финансова самостоятелност от общините и за връщане на прага за директен избор на кметове на обитаеми места от 100 души. До момента няма решение на по този начин поставените претенции.
" Две години чакаме да мине на второ четене и да влезе към този момент в действие този закон, който ние от 2 години желаеме, само че нищо не се случи. Мина на първо четене и оттова нататък нищо не се случи. Писахме открити писма, мъчихме да се свържем с Народното събрание... Ние сме твърдо решени, през днешния ден сме на безмълвен митинг и сме единствено от управителния съвет на сдружението. Но оттук насетне няма да бъде по този начин, до 15 дни, в случай че не ни чуят, ще бъдем на връх Шипка дружно с жителите ", съобщи ръководителят на Националното съдружие на кметове на кметства Румен Стоянов, представен от Българска национална телевизия.
Местните управници се заканиха, че в случай че и този път настояванията им не бъдат чути, ще блокират пътя край Шипка.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР